Stadig flere mennesker blir funnet døde i Krasnodar, hvor styrtregn har utløst store oversvømmelser de to siste dagene. Lørdag ettermiddag oppjusterte politiet tallet på omkomne fra 87 til 99.

Bare i Krymsk er hele 88 mennesker funnet døde, deriblant et ti år gammelt barn.

Andre er funnet døde i byen Gelendzjik og i Novorossjisk.

— Politiet øker nå sitt nærvær for å forhindre masseplyndring, sier polititalsmann Igor Zjeljabin, skriver aftenposten.no.

I løpet av timer har det falt like mye regn i området som det man venter i løpet av en hel måned, opplyser departementet for kriseberedskap.

Russisk fjernsyn har vist bilder av oversvømte gater og mennesker som søker tilflukt på hustak.

Store nedbørsmengder

I Novorossjisk, som er Russlands største havneby ved Svartehavet, har uværet også ført til stans i råoljetransporten. I deler av byen står vannet 1,5 meter høyt, opplyser havnemyndighetene.

Helikoptere og fly med nødhjelpsteam har blitt utsendt fra Moskva rapporterer BBC News. Bilder fra russisk TV viste mennesker som forsøkte å søke tilflukt på hustak.

På russiske sosiale medier beskrives byen som om den er blitt «truffet av en tsunami». Andre har anklaget myndighetene for ikke å fortelle hele sannheten om katastrofen.

Desperat situasjon

I landsbyen Novoukrainskij ble biler og gjerder vasket vekk i flommen, ifølge den lokale beboeren Vladimir Anosov.

— Folk vet ikke hva de skal gjøre. Det flyr helikoptre over oss, og de evakuerer folk fra flomområdene, sier han på telefon til nyhetsbyrået Reuters.

Minst ni personer er døde i byen Gelendzhik og to i Novorossiysk. Man frykter at dødstallene vil stige.

Hundrevis av eiendommer er blitt oversvømt og veien mellom byene Krasnodar og Novorossiysk er borte. Det meldes også om at transportsystemet i regionen har kollapset.

Ifølge myndighetene i Krasnodar er nærmere 13.000 mennesker rammet av uværet. Og i dagene framover er det ifølge meteorologene enda mer regn i vente.

"Umulig å forestille seg"

Etter å ha fløyet over det oversvømte området beskrev den regionale guvernøren Alexander Tkachev hva han så som "umulig å forestille seg" på twitter.

I følge det russiske nyhetsbyrået RIA er flommen den værste man har sett på 70 år. Men de forventer at situasjonen vil stabilisere seg i de neste timene.

Anna Kovalevskaya, som har slektninger i det rammede området fortalte BBC at familien hennes ble fullstendig tatt på sengen av flommen.

— Vannet begynte åstrømme inn klokken to om natten, sier hun.

— Folk løp ut i gatene i bare undertøyet og pakket inn sine barn i laken. De forsøkte å redde passene sine. Det finnes nå ingen strøm, og alle butikkene er stengt. Mange har mistet alt de eier, og er livredde.

Hjelp på vei

Guvernør Aleksander Tkatsjev sier han har vært i kontakt med både president Vladimir Putin og statsminister Dmitrij Medvedev om krisen. De har gitt løfte om at de lokale myndighetene vil få all den hjelp de trenger, ifølge guvernøren.

— Flommen kom selvfølgelig som et sjokk for oss. Vi har aldri opplevd noe slikt før, sier Tkatsjev.

Han er spesielt bekymret for situasjonen i Krymsk.

Medvedev har oppnevnt et eget kriseråd som skal sikre at ofrene får hjelp, opplyser statsministerens kontor.