Syria sender soldater mot tyrkisk offensiv

De kurdiske myndighetene i Nord-Syria har inngått en avtale med Assad-regimet i Damaskus om utplassering av syriske styrker langs grensen mot Tyrkia.

Publisert Publisert

Den syriske grensebyen Kobani sett fra tyrkisk side av grensen. Syriske regjeringsstyrker varsler en snarlig offensiv mot byen. Foto: AP / NTB scanpix

  • NTB

– For å forhindre og stå imot denne aggresjonen (fra Tyrkia red.anm.), har det blitt inngått en avtale med den syriske regjeringen, slik at den syriske hæren kan utplassere soldater langs den syrisk-tyrkiske grensen for å støtte SDF-styrken, heter det i en uttalelse fra den kurdiske administrasjonen søndag kveld.

SDF er den kurdiske styrken som domineres av YPG-militsen.

Tidligere søndag meldte det statlige syriske nyhetsbyrået Sana at den syriske regjeringen forbereder en militæroffensiv mot byen Kobani, som kontrolleres av den kurdiske SDF-styrken, og mot Manbij. Sistnevnte by kontrolleres i dag av styrker som står nær SDF.

Offensiven innledes om to døgn, melder det libanesiske medieselskapet al-Mayadin ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Den varslede syriske offensiven vil komme en knapp uke etter at Tyrkia innledet en militæroperasjon mot den kurdiske YPG-militsen i Nord-Syria.

Publisert