Tåregass mot demonstranter utenfor Georgias nasjonalforsamling

Politiet bruker tåregass mot en stor gruppe demonstranter i Georgias hovedstad. De har forsøkt å storme nasjonalforsamlingen og krever at regjeringen går av.

Publisert Publisert

Demonstranter samlet seg foran nasjonalforsamlingen i Georgia torsdag. De forsøkte å ta seg inn i bygningen og krever regjeringens avgang etter at en russisk parlamentariker var på besøk. Foto: Roxana Tanasachi / AP / NTB scanpix

  • NTB

Det er gjort minst to forsøk på å ta seg inn i nasjonalforsamlingen, ifølge AP. Noen demonstranter bærer skjold de har tatt fra politiet, og torsdag kveld ser det ikke ut til at tåregassen får folkemengden til å besinne seg.

Mer enn 10.000 personer demonstrerer i byen etter at den russiske parlamentarikeren Sergeij Gavrilov holdt en tale i den georgiske nasjonalforsamlingen. Han er i landet som deltaker på et internasjonalt forum for ortodokst kristne land.

Den russiske politikerens opptreden i det markert provestlige landet har vekket reaksjoner. Georgia tapte i 2008 en kort, men blodig krig med Russland om utbryterregionene Abkhasia og Sør-Ossetia.

Bilder i sosiale medier viser en kaotisk situasjon med en stor folkemengde på stedet.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Den utskjelte fotballfinalen spilles i diktatur: – Jeg lurer på hva folkene som tar disse avgjørelsene, har spist

  2. Ubåtjakten utenfor Norge er trappet kraftig opp. Nå er antallet atomdrevne ubåter i norske havner tredoblet.

  3. Trump vil trekke USA fra nedrustningsavtale med Russland

  4. Russland anklager USA for å utvikle biologiske våpen

  1. Utenrikspolitikk
  2. Georgia
  3. Russland