Til ungdommen

Bare pengepungen setter grenser. Her er noen gaveforslag for enhver lommebok.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

New York, byen som aldri sover, er populær, spesielt for jenter. Skyskrapere, Time Square, Chinatown, Central Park, shopping, helikopterturer. Har man tid, bør man også få med seg en basketball— eller ishockeykamp. Prisantydning fra 6000 pr. person med fly og hotell i tre netter.

Fra Rabiya Jalil, selgerleder Storo, Ticket Feriereiser

Krakow, en av Polens vakreste byer, er en rimeligere mulighet. Byen har også Hard Rock Café og bra shopping. Turen kan kombineres med noen skidager i Zakopane, et eksotisk alternativ til Hemsedal. Priser fra 2000 kroner pr. person for fly og hotell i to netter.

Fra Rabiya Jalil, selgerleder Storo, Ticket Feriereiser

Jordan . Aqaba er et behagelig utgangspunkt for spennende utflukter og store opplevelser. Oldtidsbyen Petra er en opplevelse for livet. Reis også til Wadi Rum-ørkenen og ta en jeepsafari og avslutt med en overnatting i ørkenen under ­stjernehimmelen. I Aqaba er Rødehavet deilig både over og under vann, og det jordanske kjøkken er i særklasse fristende. Priseksempel: Fra 3198 pr. person på Double Tree by Hilton Aqaba.

Fra Helen Begby, informasjonssjef, Apollo Reiser

Følg oss på Facebook!

Lakenpose. Alle må ha en lakenpose om man skal benytte seg av DNTs hytter. Pris: 495 kroner. Dessuten en hytte-til-hytte-tur i Ringebufjellet, en forholdsvis rolig tur med dagsmarsjer som de fleste klarer, overnatting med god mat og kveldskos på de koselige Vetåbua og Jammerdalsbu, flott utsikt i alle retninger og gode skiforhold.

Fra Ida Amalie Helgesen, Den Norske Turistforening

En fartsfylt helg med kitekurs på Hardangervidda , priser fra 850 kroner. La ungdommen oppleve det arktiske Norge kombinert med snøscooter­safari i Longyearbyen. Priser fra 2290 kroner for safarien. Eller ta med hele familien på klatretur på Via Ferrata i Tyssedal i Odda. Priser fra 750 kroner pr. person, eller sov en natt i toppen av et tre hos Tree Top Hut i Ringsaker. Priser fra 999 kroner.

Fra Per-Arne Tuftin, Reiselivsdirektør, Innovasjon Norge

Publisert: