I vinter vil charterselskapene sende oss langt av gårde

Sol, varme og lange reiser er stikkord for vinterens charternyheter.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Jamaica, Oman og Den dominikanske republikk. Det er ikke land du umiddelbart tenker på som charterdestinasjoner. Men i vinter er det nettopp det de er.

Flere av landets største reisearrangører har svært eksotiske reisemål i sine kataloger. Det er langt fra tilfeldig, mener reiseekspert og redaktør for Vagabond, Helge Baardseth.

afp000772781-cRBG4Vdhzf.jpg

— Charterselskapene tilpasser seg den nye tiden, og tilbyr fleksible flybilletter med rutefly for å kunne konkurrere med alle tilbudene der ute, sier han.I dag er vi i stor grad blitt våre egne turarrangører ved at alt kan bookes på internett. Storbyturer eller kjente reisemål byr sjelden på utfordringer, og mange bestiller selv.

— Men skal en familie på fire til Jamaica, er det nok mange som vil føle en ekstra trygghet ved å bestille en chartertur der både fly og hotell er inkludert, sier Baardseth.

Har du et tips til reiseredaksjonen? Send oss gjerne en e-post!

Renessansedestinasjoner

Han forteller at flere reisemål har fått en renessanse de siste årene. Jamaica har hatt et rufsete rykte med mye kriminalitet i hovedstaden Kingston.

Sri Lanka var 2014s hotteste reisemål, et land hvor politisk uro lenge har gjort det til et lite fristende reisemål for mange. Men nå er det snudd.

Baardseth er av den oppfatningen at det er bra å reise uansett, også til land som ikke styres på den samme måten vi er vant med.

— Vi har alltid reist til udemokratiske land, det er det ingen tvil om. Turoperatørene ser at flere destinasjoner, som Oman og Jamaica, er blitt veldig fine reisemål og tilbyr dem, sier han.

riks000773297-4dmHDtsfdI.jpg

Nordmenn ønsker seg stadig lenger vekk og til langt mer eksotiske reisemål enn før. Og gjerne i kombinasjon med opplevelser – en trend reisebyrået Berg-Hansen tror vi vil se mer av i årene fremover. — Det er ikke lenge siden nordmenn stort sett bare ville sole seg på ferie. Mange spør om reiser hvor de kan kombinere sol og varme med spennende opplevelser eller interessante rundreiser, sier kommunikasjonsrådgiver Hanne Anniken Wæhler i Berg-Hansen.

Vi tar flere turer

Fremdeles er det Kanariøyene folk flest har som hovedreisemål vinterstid, det har både med reisevei, bekvemmelighet og kjennskap å gjøre.

Dessuten er det et av stedene hvor det er sol og varme i vintermånedene.

— Verden er blitt mer tilgjengelig for nordmenn. Vi har nå flere direkteruter rundt om i verden, noe som gjør det enklere å reise langt. Og selv om noen steder er eksotiske, så er det ikke lenger fremmed og skummelt å velge den typen reisemål, sier kommunikasjonssjef Helen Begby i Apollo.

afp000772779-HKBgzquh_j.jpg

Abu Dhabi, Oman og Maldivene er blant deres helt nye vinterdestinasjoner.Men reisemønsteret vårt er i endring og vi reiser mer i løpet av året – og tar både lange og korte turer.

En storbytur velges typisk høst eller vår, men også solferie om høsten eller vinteren frister flere. Berg-Hansens prognoser viser at vi i vinter aller helst vil reise til Thailand, Mexico, Cuba og USA.

— Den klassiske lange sommerferien er det mange som har kortet ned, og mange ønsker seg flere turer i løpet av året. Thailand har vært veldig tilgjengelig for nordmenn lenge, men nå opplever vi at folk etterspør Mexico og USA, sier Hanne Anniken Wæhler.

Langt øst og vest

Star Tour lanserer blant annet Bali, Jamaica og Den dominikanske republikk til vinteren.

— En lang reise er en investering i tid og minner sammen med dem man er glade i, og mange velger reisemål langt vekk. Asia er en klar favoritt og kommer nok til å forbli det, men vi ser at også mange reiser østover til USA, og med det følger også Karibia, sier informasjonssjef Elisabeth Larsen-Vonstett i Star Tour.

afp000772780-IiHRyHMIQq.jpg

Borneo og øya Langkawi utenfor Malaysia er helt ferske reisemål for Norges største reisebyrå Ving. Men Mexico er helt klart deres mest populære reisemål for tiden.Med direkteruter fra Oslo, blir landet svært tilgjengelig for nordmenn. Til Mexico flyr de med egne charterfly. Til Borneo og Langkawi har de ruteflypakker.

— Der har vi også guider på plass, noe mange synes er tryggere slik at de vet de kan få god hjelp når de er langt hjemmefra, sier pr-ansvarlig Sophie Frisholm i Ving.

De ser at reisesugne nordmenn har funnet ut at juleferien i år kan bli nesten tre uker lang ved å ta ut kun noen få feriedager.

— Det gir en god mulighet å reise litt lenger enn for eksempel Gran Canaria, sier Frisholm.

Følg oss på Twitter:@reisecamillaog Instagram#reisecamilla

Charternyheter vinter 2014/2015

STAR TOUR Bali

Mauritius

Jamaica

Rio San Juan på Den dominikanske republikk

VING Borneo

Den dominikanske republikk

Malaysia

Singapore

Langkawi utenfor Malaysia

Goa i India

Cozumel i Mexico

APOLLO Koh Yao Yai i Thailand

Bayahibe på Den dominikanske republikk

Bali

Abu Dhabi

Sri Lanka

Goa Mauritius

Maldivene

Oman

(NB: Charterselskapene lanserer også flere cruisenyheter ut fra Kanariøyene og i Karibia til vinteren.)

Les også:

«Syden» på billigsalg

Strand og storby på samme helg

- Kompressorer, hamring og banking fra morgen til kveld

Publisert
BT anbefaler

– Hvis du ser på scoringene mot Brann i år, er det et godt komishow

Få med deg alle reaksjonene.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Båtfører funnet på land etter stor leteaksjon i Hjeltefjorden og Byfjorden

  2. Christian Ringnes kjøper 120 leiligheter i Bergen

  3. – Folk får mene det de vil

  4. – Jeg vil reise med tog, men er usikker på om Vy ønsker meg om bord

  5. Her må syke ungdommer vente 70 dager på hjelp

  6. – Nok en gang kan det vise seg at Norge har skutt gullfuglen