Ta sjøveien til Camden

Her kan du seile avgårde mens shoppingføttene får hvile i idylliske omgivelser.

Publisert Publisert

— Velkommen om bord! Er dere klare for en tur gjennom vakre London? spør Alessia Avellino (36) og rekker ut en hånd til det siste paret som tar plass på Jason, kanalbåten som skal frakte oss fra Little Venice til Camden.

afp000752099-QwvFEQCc75.jpg

Vår italienske guide er i strålende humør, og vil vite hvor samtlige av passasjerene kommer fra. USA, Tyskland, Australia, Kina og Norge. Variasjonen er stor, og forventningene mange.— Det er så mye vi har lyst til å se. Kjører vi forbi Big Ben, London Eye og Notting Hill på denne turen? undrer en dame og legger til at det er hennes første besøk i den britiske hovedstaden.

— De severdighetene må dere nok ta senere. Nå skal vi fokusere på den roligere delen av London. Siden det er så mye stress i denne byen, ønsker jeg å gi dere en annerledes og harmonisk opplevelse, forklarer Alessia.

Historisk sus

Little Venice ligger et steinkast fra den velkjente Paddington-stasjonen i London.

Den vakre og rolige kanalen er i sterk kontrast til det vi ellers forbinder med den britiske hovedstaden: Travle handlegater og drøssevis med mennesker.

afp000752097-CSirz0dA8V.jpg

Her er båtene plassert på rad og rekke. Noen serverer frokost, mens andre selger duggfriske halvlitere og engelske matretter som fish & chips. Kanalen består også av båter som tar deg med på diverse utflukter. I dag er det «Jason’s Trip» som står for tur.Alessia, som er utdannet yogainstruktør, er opptatt av å roe ned i en travel hverdag. Hun guider oss gjennom den 45 minutter lange kanalbåt-turen som skal ta oss til det fargerike markedet i Camden.

— I gamle dager ble det fraktet gods her. Hester dro båtene på hver sin side av kanalen, og hadde en viktig funksjon i dagliglivet. Dette er omtrent 200 år siden, og heldigvis er området godt bevart siden den gang, forklarer den italienske guiden.

Vi seiler gjennom Maida Hill-tunnelen og ser vakre bygg designet av den velkjente arkitekten John Nash.

Videre går turen gjennom Regent’s Park, og vi hører fuglene kvitre når vi nærmer oss London Zoo. Cumberland Basin og billedskjønne Primrose Hill er heller ikke å forakte.

Har du et tips til reiseredaksjonen? Send oss gjerne en e-post!

afp000752105-eBJASfNQcW.jpg

MatmekkaVel fremme i Camden takkes det for turen, og mange lover guide Alessia at de kommer tilbake med venner og slektninger.

Australske Aaron Bird (34) er gift med britiske Jennifer (32). Ekteparet har tatt med seg datteren Florence (4) og mødrene Peta (55) og Linda (58) på sightseeing.

afp000752109-VjoucXXFKY.jpg

— Jeg har vært i London mange ganger, men aldri gjort dette før. Det er gøy å oppleve andre ting, og ikke minst få et innblikk i naturen og den roligere delen av byen, sier Linda som til daglig bor «down under».Selv om dagen har vært rolig så langt, skal det snart bli mer liv.

Markedet i Camden er fargerikt og spennende. Her er det matboder med delikatesser fra et titall nasjoner. Frister det med halloumi-wrap, dumplings eller malaysisk pannekake? I Camden finner du det meste.

For deg som har shoppingabstinenser etter kanalbåt-turen: Camden Market består av flere markeder med ulik profil.

afp000752106-EsCwPu2R6z.jpg

I Camden Stables Market finner man klær og møbler, mens Camden Lock Market spesialiserer seg på kunst, film, musikk og bøker. Camden Canal Market og Buck Street Market er begge utendørsmarkeder som tilbyr klær, mens Inverness Street Market er et mer tradisjonelt gatemarked. Noe for enhver smak.

Når du er sliten etter handlingen, er det bare å sette seg på kanalbåten igjen. På vei tilbake til Little Venice gir Alessia seg selv mikrofonforbud.

Da gjenstår det bare å rigge seg til og nyte.

Båtturene:

Det er flere båtselskaper som frakter deg fra Little Venice til Camden.

Disse har et vidt spekter av avganger, og koster rundt hundrelappen. Her er to:

Jason’s Trip

London Waterbus Company

Les også:

Har du prøvd disse?

Satser på at nordmenn vil ha luksus i lufta — til over 31.000 kroner

Reiser på ferie med kun én overnatting

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. «Politiet må slutte å ta førerkortet fra hasjbrukere»

  2. Dette vet vi om døgnet før pågripelsen

  3. Første koronapasient har mottatt Bergenbio-legemiddel

  4. Ingen fleire koronasmitta i Hardanger

  5. Her skal det bli ishockeyarena, fotballbane på taket og en gigantisk idrettshall

  6. Vil fengsle kvinner som er siktet for tyveri fra menn