Se Gran Canaria fra luften

Finner du favorittstedet ditt her?

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

Gran Canaria ønsker seg færre, men rikere turister. Ikke rart dette er nordmenns feriefavoritt nr. 1.

Her er charterbransjens nøkkeltall om Kanariøyene:

Syv av ti nordmenn som legger ferieturen sin til Kanariøyene, velger å reise til Gran Canaria. Og syv av ti som prikker inn Gran Canaria, velger seg et hotell i boområdet Puerto Rico.

Puerto Rico ligger helt på sørspissen av øya, et konsentrert boområde der alt man behøver på en kjapp solferie er innen rekkevidde.

- Et helt greit sted å tilbringe ferien hvis man bare skal være en uke. Her treffer man masse andre nordmenn, men bare vinterstid. Om sommeren er stedet fullpakket av engelskmenn, og nordmennene kommer ikke tilbake før vintersesongen starter igjen fra slutten av oktober, sier nordmannen Øystein Eide.

Varmt året rundt

Han har bodd på sørsiden av Gran Canaria i 17 år og kjenner den populære ferieøya som sin egen bukselomme. Han synes ikke det er noe rart at Gran Canaria er det i særklasse mest populære feriemålet for nordmenn. Rundt 300.000 nordmenn besøker øya hvert år:

- Gran Canaria er bra på grunn av garantert stabilt varmt klima, gode hoteller og mange flotte strender. Et reisemål med gode flyforbindelser fra mange steder i Norge hele året. Mange overvintrer også på grunn av det gunstige klimaet, sier Eide.

Det beste området å besøke er fra Arguineguin til Puerto de Mogan — her fins også en rekke nye steder med hoteller med høy klasse. Han nevner Amadores som byr på øyas kanskje flotteste strand. Ellers fremhever han Playa del Cura, Tauro og Puerto de Mogán i tillegg til Puerto Rico.

Lever mest ute

- Folk liker å kunne oppleve det sommerlige klimaet og bade i havet hele året. Vi som bor her fast, lever mer ute enn inne, hele året. Et sikkert sted å reise, her er det ingen kriger eller andre uroligheter. Her er det lite kriminalitet. Folk føler seg trygge, og mange kommer igjen og igjen, sier Eide.

Helge Baardseth er globetrotter og har reist kloden rundt og besøkt det som finnes av bortgjemte og eksotiske reisemål. Også han har stor sans for Gran Canaria, og kan ikke skjønne hvorfor øya skulle ha dårlig klang hos noen og at folk skulle være brydd over å innrømme at ferien gikk til et masseturistmål.

Gran Canaria ønsker seg færre, men rikere turister.

-  Gran Canaria? Helt flott! Jeg vil påstå at de som mener at Gran Canaria har en «dårlig klang», ikke har fulgt med i timen.

-  Charterselskapene har en rekke eksklusive hoteller, og hele øya er oppgradert til høy kvalitet — til og med i Playa del Inglés. Myndighetene vil rett og slett ha færre turister som legger igjen mer penger. Denne utviklingen skjer over hele Spania. Jeg mener at de som reiser hit ofte setter større krav til standard på ferien enn mange som reiser andre steder. Slik var det nok ikke før, men slik er det blitt nå, mener Baardseth.

Mest populære steder

Las Palmas:

Hovedstad og en meget hyggelig storby, ikke minst gjelder det gamlebyen. Byens lange sandstrand, Playa de las Canteras, er en rekke ganger blitt kåret til Spanias flotteste strand. Byen har alle storbyens tilbud - opera, museum, universitet - samtidig som den har alle de mest vanlige turisttilbudene. Nattelivet er aktivt, og byen byr på mange koselige tapasbarer. Fordi den ligger i nord har den et mer ustabilt vær enn på sørsiden.

Playa del Inglés:

Største by på sørsiden av øya, og et av de mest populære reisemålene som kjennetegnes med store hoteller, et meget stort utvalg av restauranter med et heftig natteliv, og populære kjøpesentre. Stedets lange sandstrand har fått sin sand fra Sahara, og er tilsammen nesten seks kilometer lang. Her ligger også det populære ørkenlandskapet som går igjen på prospektkort fra øya.

Puerto de Mogan:

Pittoresk liten landsby på vestsiden av øya, nettopp knyttet til hovedveinettet gjennom ny motorvei. Et av de mer fredelige stedene, perfekt for familieferie. Blir misvisende kalt Kanariøyenes Venezia på grunn av noen små kanaler. Ypperlig restauranttilbud, og kort vei til Puerto Rico med ferge.

Puerto Rico:

Nordmenns absolutte favoritt, der hotellene klamrer seg fast på begge sider av det trange dalføret. Har flott lagunestrand, og ligger bare en spasertur unna øyas kanskje flotteste strand — Amadores. Stedet har mange restauranter og er et av de mest solsikre stedene på hele øya, der fjellene gir ly for de nordlige vindene mens piren beskytter stranden mot kjølige undervannsstrømmer.

Arguineguin:

Et av de rolige stedene på sørkysten, her har mange nordmenn kjøpt seg sitt sydenhjem. For noen få år siden ble bystranden i Arguineguin sentrum kraftig opprustet og fikk ny, fin sand. Byen har en rekke hoteller og restauranter, men den som leter etter et heftig natteliv, vil ikke finne mye av det her. Like ved ligger det norske timeshare-anlegget Anfi del Mar.

San Agustin

Ligger bare en liten rusletur unna langt mer heftige Playa del Inglés. Mange foretrekker å bo her mens de drar på restaurant eller diskoteker i nabobyen. Det var nettopp her den virkelige turistboomen på sørsiden av Gran Canaria startet for litt over 50 år siden. Litt shopping og litt uteliv, men alt i alt er relativt rolig sted.

Publisert
BT anbefaler

«Bergensernes jubel vippet ham nesten av pinnen»

Post Malone er verdens mest populære rapper. Bergensernes jubel vippet ham nesten av pinnen.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Chat med Doddo under Brann-Fredrikstad

  2. Dette gjer du om du trur du har korona

  3. TV 2 beklager Fredrik Græsviks oppførsel og meldinger

  4. Superstjernen kjøpte kunst for 600.000 kroner i Bergen

  5. Trafikkuhell på Askøy

  6. Bybanen til Åsane kan bli enda dyrere