Mandag morgen møttes de streikende for å diskutere den tilspissede situasjonen som har ført til at over 150 flyavganger er innstilt siden fredag.

— Akkurat nå er det stemning for å gjenoppta arbeidet, sa kabinpersonalets talsmann Jakob Esposito til Politiken mandag formiddag.

Rundt klokken 12.40 melder avisen at fagforeningen CAU oppfordret de streikende til å gå tilbake på jobb.

I 13-tiden melder SAS at flygingene mellom Danmark og Norge går som normalt.

Kan bli gjenopptatt

Streiken har rammet om lag 40 prosent av selskapets flyginger fra København.

Bakgrunnen for arbeidskonflikten var at SAS vil flytte 147 kabinansatte over i datterselskapet Cimber som et sparetiltak, noe som kunne bety dårligere arbeidsvilkår.

Arbeidsretten i Danmark slo fast at de kabinansatte måtte gjenoppta arbeidet søndag, men SAS-arbeiderne overså påbudet. SAS svarte med å si at ansatte som ikke var tilbake på jobb innen mandag klokken 12, ville «bringe sitt ansettelseforhold til opphør».

Ifølge Esposito kan streiken bli gjenopptatt.

— Jeg tror det lettet stemningen da de ansatte fant ut at de kan streike videre på lovlig vis etter å ha blitt flyttet til Cimber, sier Esposito, ifølge Ritzau.

Flesland-rute innstilt

Mandag morgen ble det meldt at over 50 SAS-fly ble stående på bakken idet SAS-streiken i København gikk inn i sin fjerde dag.

Så langt er én flyging - morgenflyet fra Flesland til den danske hovedstaden - kansellert, men det er uvisst om dette skyldes tekniske problemer eller om det var et utslag av streiken, ifølge informasjonssjef Knut Morten Johansen.

— Vi regnet med noen forsinkelser tidligere i dag, men nå går trafikken i Norge som normalt, sier Johansen, som understreker at SAS-flygingene mellom de to landene ble rammet i begrenset grad.

SAS har suspendert 27 kabinansatte fordi ledelsen mener at disse har presset andre kolleger til å ikke gå på jobb. Det er om lag 1100 danske kabinansatte i SAS. Hver tiende ansatte er derimot ikke fagorganisert.

Her kan du sjekke dagens avganger og ankomster i København.