«12 Years a Slave» vant Golden Globe for beste dramafilm

«12 Years a Slave» vant prisen for beste dramafilm under Golden Globe-utdelingen natt til mandag. Krimdramaet «American Hustle» vant også flere prestisjefylte priser.

Publisert Publisert

VINNERENSEMBLET: «12 Years a Slave» er årets dramafilm. Foto: SCANPIX

  • NTB
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

«12 Years a Slave» forteller den sanne historien om en fri, svart mann som blir solgt som slave i USA på 1800-tallet. Den var på forhånd regnet som storfavoritt til å vinne.

«American Hustle» vant blant annet vant i kategorien for beste komedie eller musikal.

Adams og DiCaprio vant

Amy Adams vant prisen for beste kvinnelige skuespiller i en film, musikal eller komedie for sin rolle i «American Hustle». 23 år gamle Jennifer Lawrence vant prisen for beste kvinnelige birolle for sin innsats i samme film.

Cate Blanchett vant for beste hovedrolle i en dramafilm for «Blue Jasmine».

Beste mannlige skuespillere ble Leonardo DiCaprio for hovedrollen i Martin Scorsese-filmen «The Wolf of Wall Street» og MatthewMcConaughey for «Dallas Buyers Club».

Beste mannlige birolle sto Jared Leto for i «Dallas Buyers Club», mens mexicaneren Alfonso Cuarón vant prisen for beste regi for romfartsthrilleren «Gravity».

Ikke dansk vinner

Den danske regissøren Thomas Vinterberg kommer ikke hjem med noen statuett i bagasjen. Den danske filmen «Jakten» var nominert som beste fremmedspråklige film, men den prisen gikk til italienske «Den store skjønnheten».

Disney-filmen «Frost» vant prisen for beste animasjonsfilm.

Utdelingen regnes som den nest største filmprisen i USA etter Oscar.Golden Globeer en viktig pekepinn på hvilke filmer som vil utmerke seg under Oscar-utdelingen, som avholdes 2. mars i år. (©NTB)

Publisert