Forslaget blir avvist av demokratene, som gjentar budskapet om at de ikke vil la republikanerne holde nasjonen som gissel for å få gjennom sin politikk.

— Dessverre gjør dette siste forslaget fra republikanerne i Huset nettopp det. Det er et partipolitisk forsøk på å blidgjøre en liten gruppe med Tea Party-republikanere - den samme gruppen som forårsaket denne stengningen i utgangspunktet, sier talskvinnen Amy Brundage.

Helsereform

Planen ligner det forslaget som nå blir utarbeidet i forhandlinger mellom republikanere og demokrater i Senatet, men det er to viktige forskjeller.

Republikanerne krever nemlig at president Obama må utsette en ny skatt på medisinsk utstyr i to år. Skatten skulle bidra til å finansiere Obamas helsereform, ofte kalt «Obamacare».

Republikanerne krever også at presidenten, regjeringsmedlemmer og medlemmer av Kongressen tegner helseforsikring gjennom den nye helsereformen.

Planen vil bety at et nytt midlertidig budsjett blir vedtatt. Det skal gjelde fram til 15. januar, mens hevingen av gjeldstaket vil vare fram til 7. februar.

Tiden løper ut

Fristen for å heve USAs gjeldstak går ut torsdag. Senatet nærmer seg enighet, men for at et forslag skal bli vedtatt må det også godkjennes i Representantenes hus, som kontrolleres av republikanerne. For at det skal tre i kraft, må et lovvedtak deretter godkjennes av presidenten.

Harry Reid, leder for Demokratene i Senatet, sier det er gjort store framskritt i budsjettforhandlingene der.

— Det er produktive forhandlinger med den republikanske lederen. Jeg er sikker på at vi vil bli enige denne uken, i tide til å avverge en katastrofal misligholdelse av nasjonens regninger, sa Reid tirsdag ettermiddag.