Myndighetene i Kiev anklager Russland for å hjelpe separatistene, som de mener skjøt ned passasjerflyet med 298 mennesker om bord, med å ødelegge bevis på ulykkesstedet.

— Ukraina slår offisielt fast at terrorister, med russisk hjelp, prøver å ødelegge bevismateriale i en internasjonal forbrytelse. Ifølge vår informasjon har terroristene tatt 38 av de døde kroppene til et likhus i Donetsk, sier myndighetene i Kiev i en uttalelse lørdag.

Videre hevder de eksperter med «sterk russisk aksent» har truet med å gjennomføre egne obduksjoner av likene.

- Separatistene tar bort funnene

Separatistene får også kritikk for å hindre ukrainske myndigheter fra å arbeide på stedet. Visestatsminister Vladimir Groisman sier eksperter fra Kiev bare får være på ulykkesstedet i 30 minutter av gangen, ifølge nyhetsbyrået DPA.

Han ber separatistene gi internasjonale grupperinger fri tilgang til å etterforske ulykken.

Hjelpearbeidere fra Ukrainas beredskapsdepartement har undersøkt 18 av totalt 25 kvadratkilometer og funnet 186 av likene.

— Opprørerne tillater etterforskerne å jobbe, men lar dem ikke ta det de finner ut fra området. Opprørerne har tatt bort alt som har blitt funnet, sier talsmann for ukrainske sikkerhetsmyndigheter, Andrij Lysenko.

Forvirring om sikkerhetssone

Lørdag morgen ble Valentyn Nalivajtsjenko i den ukrainske sikkerhetstjenesten sitert på at separatistene og ukrainske myndigheter hadde kommet til enighet om å sperre av området.

— Vi håper terroristene vil la oss jobbe fritt innenfor en sikkerhetssone på 20 kvadratkilometer, sier Nalivajtsjenko.

Men et fremtredende medlem av den selvutnevnte Folkerepublikken Donetsk avviser at det er enighet om en sikkerhetssone.

— Det er ikke noe sikkerhetssone. Det er fortsatt militær aktivitet i området nær fronten, sier Sergej Kavtaradze lørdag morgen.

Fredag meldte observatører for Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) at separatister nektet dem å arbeide på stedet der det malaysiske flyet styrtet dagen i forveien.

Malaysia oppfordrer til samarbeid

Malaysiske myndigheter oppfordrer begge sider i konflikten til å sørge for at arbeidet på ulykkesstedet blir unnagjort så grundig og raskt som mulig. Den malaysiske transportministeren Liow Tiong reiser selv til Ukraina for å bistå i etterforskningen.

Han sier han tror Russland gjør sitt beste for å gi Malaysia sikker tilgang til ulykkesstedet, og ber verdenssamfunnet om hjelp til å sørge for at alle likene blir funnet.

Fredag foreslo FN en uavhengig gransking av flystyrten.

Fanget opp raketter

USAs FN-ambassadør Samantha Power orienterte fredag Sikkerhetsrådet om hvilke opplysninger amerikansk etterretning sitter inne med om nedskytningen.

Et bilde fra en amerikansk spionsatellitt viser røykstripen raketten etterlot seg på vei mot flyet, noe som har gjort det mulig for ekspertene å beregne omtrent hvor raketten ble skutt opp.

— Flyet ble trolig skutt ned av en bakke-til-luft-rakett av typen SA-11, som ble operert fra et separatist-kontrollert område i det østlige Ukraina, sa Power.

Ekspertene kunne likevel ikke svare på hvem som hadde skutt opp raketten, men mye tyder på at det var i nærheten av der flyet styrtet.