— Vi har registrert en direkte invasjon gjennomført av russiske militære i de østlige delene av Ukraina, sa ambassadør Ihor Prokoptsjuk torsdag.

Han uttalte seg kort etter at OSSE-landene hadde vært samlet til krisemøte om situasjonen i Ukraina.

— Når mengder av folk, som følger ordre fra kommandanter, med stridsvogner, pansrede kjøretøyer og tunge våpen krysser grensen til et annet land, så kaller jeg det en invasjon, sier Ella Poljakova til nyhetsbyrået Reuters.

Den russiske regjeringen har gjentatte ganger avvist at russiske soldater opererer i Ukraina. Både den ukrainske regjeringen, USA, NATO og en lokal opprørsleder i Øst-Ukraina bekrefter imidlertid at russiske styrker deltar i kampene i landet.

— Det er ingen russiske soldater i Øst-Ukraina, hevder Russlands ambassadør til Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE).

Ambassadør Andrej Kelin tilbakeviste anklagene mot Russland etter et OSSE-landene hadde vært samlet til krisemøte om konflikten i Ukraina torsdag.

Både regjeringen i Ukraina, USA, NATO og en lokal opprørsleder i Øst-Ukraina har bekreftet at russiske styrker deltar i kampene i landet.

En gruppe russiske fallskjermsoldater ble pågrepet øst i Ukraina for noen dager siden. Myndighetene i Russland forklarte hendelsen med at soldatene hadde krysset grensen ved en