• De er blitt arrestert, dømt og drept, sier talsmann for observatørgruppe.

Ifølge observatørgruppen er det sikre kilder som opplyser at mange er blitt drept. Hovedandelen av dem er sivile. Omkring 100 av de drepte er krigere. Det skal være så mange som 1.800 som ikke er gjort rede for.

Flere landsbyer

Al-Sheitaat-stammen holder til i Deir al-Zor-provinsen, der landsbyene Ghranij, Abu Hamam og Kashkiyeh er blitt angrepet. Konflikten mellom krigerne i den islamistiske gruppa IS og al-Sheitaat, som teller omkring 70.000 mennesker, startet da IS tok kontroll over et oljefelt i provinsen tidligere i juli.

— De som ble drept er alle fra al-Sheitaat. De er blitt arrestert, dømt og drept, sier Rami Abdulrahman i observatørgruppa som jobber fra London.

Sist søndag gikk leder for stammen, sjeik Rafaa Aakla al-Raju, ut med en videobeskjed der han ba andre stammer om å støtte dem i kampene.

— Vi ber andre stammer om å støtte oss, for dere vil bli angrepet om IS bekjemper oss, sa han.

Ber USA om hjelp

Samtidig tar den syriske opposisjonslederen til orde for at USA også må gjennomføre luftangrep mot islamistgruppen IS i Syria.

— Jeg ber om at FN og alle land som tror på frihet, særlig USA, om å gripe inn i situasjonen i Syria på samme måte som de har tatt tak i situasjonen i de kurdiske områdene i Irak, sier Hadi al-Bahra som leder opposisjonen.

— Målet og fienden er den samme i Irak og Syria, og det burde ikke gjøres forskjell.

FNs sikkerhetsråd vedtok en resolusjon fredag der de fordømmer handlingene til opprørsgruppene i Syria og Irak.

FN

Resolusjonen er ment å ramme Den islamske stat (IS), som kontrollerer deler av Irak og Syria, og al-Nusra-fronten, som er en al-Qaida-tilknyttet gruppe som er aktiv i Syria. Sikkerhetsrådet krever at begge organisasjonene stanser all vold og terrorisme og legger ned våpnene med øyeblikkelig effekt.

På den irakiske siden av grensen er USA i full gang med operasjonen der de gir våpenstøtte til de kurdiske områdene. Britene gjør som USA og Frankrike og åpner for å forsyne kurderne i Nord-Irak med våpen til bruk i kampen mot militante islamister. (©NTB)