Ulykken skjedde onsdag ettermiddag like utenfor byen Tiefencastel i Graubünden-kantonen øst i landet.

Bilder i sveitsiske medier viser at en togvogn har falt flere meter ned en bratt skråning, mens en annen vogn henger skrått nedover med den ene enden fortsatt festet til togvognen bak.

HELIKOPTER: En skadet passasjer fraktes vekk av et redningshelikopter.
SCANPIX

Fraktet til sykehus

Ingen personer er så langt meldt omkommet, men minst syv personer er skadd. Politiet opplyser ifølge DPA at fem personer ble alvorlig skadd og to lettere skadd i ulykken.

Flere skadde ble fraktet med luftambulanse til sykehus i nærheten.

Mange av passasjerene har også fått sjokkskader.

Ifølge sveitsiske medier hadde toget om lag 200 passasjerer da ulykken inntraff. Skrekkslagne passasjerer beskriver hvordan de samlet seg bak i en av vognen for å hindre den i å tippe over kanten.

— Toget bråstoppet plutselig midt i et øde område. Vi måtte skynde oss bak i vognen for å legge all vekten der, slik at vognen ikke skulle falle ned i avgrunnen, sier passasjeren Steven B. til avisen 20min.ch.

Stor redningsaksjon

En talsmann for jernbaneselskapet Rhätische Bahn bekrefter at passasjertoget sporet av etter å ha blitt truffet av et leirras og at flere av togvognene sporet av.

— Men jeg kan ikke gi flere opplysninger foreløpig, sier talsmann Simon Rageth.

Toget var på vei fra St. Moritz til Chur da det ble truffet av leirraset.

Om lag 100 redningsarbeidere, deriblant flere dykkere, deltok i redningsarbeidet i tillegg til 24 ambulanser og fire helikoptre.