Utspillet er en ny utvikling i en uoversiktlig strid om bånd mellom landets politikere og organiserte kriminelle.

I en uttalelse fra innenriksdepartementet heter det at Ivica Dacic, som også er innenriksminister, likevel bestemte seg for å gå om bord i og bruke et av regjeringens fly tilbake til Beograd fra Dublin torsdag kveld.

Dacic er midt i en strid om forbindelsene mellom ham og hans rådgivere og organiserte kriminelle i årene 2008 og 2009. En serie avsløringer i serbisk presse de siste ukene har rystet den seks måneder gamle koalisjonsregjeringen.

Statsminister Dacic har innrømmet at han møtte Rodoljub Radulovic, etterlyst av serbisk politi for narkotikasmugling, i 2008 og 2009, men sier han ikke visste at Radulovic var kriminell.

Ifølge innenriksdepartementet har etterretningstjenesten oppdaget at «visse kriminelle klaner» i samarbeid med enkeltpersoner med adgang til regjeringens to fly, planla å lage en feil i flyet på en utenlandstur der enten president Tomislav Nikolic, statsminister Dacic eller visestatsminister Alexandar Vucic var om bord. Feilen skulle føre til at flyet styrtet kort tid etter avgang.