Det opplyser fransk påtalemyndighet. Alle de drepte ble truffet av flere skudd, og minst ett av dem var rettet mot hodet.

En mann og to kvinner fra samme britisk-irakiske familie ble funnet skutt i en bil utenfor landsbyen Chevaline ved Annecy-sjøen i de franske Alpene. En fjerde person, en lokal syklist, ble funnet drept like ved.

To små jenter på fire og sju år overlevde angrepet onsdag. Fireåringen ble først funnet etter åtte timer, liggende inne i bilen under sin døde mor.

Åtteåringen ble skutt i skulderen og påført «ekstremt voldsomme» slag mot hodet. Hun ligger nå i kunstig koma med brudd på hodeskallen.

— Kjent av etterretningen

Naboer av familien i Surrey i England beskriver familiefaren som en 50 år gammel ingeniør med bakgrunn fra Irak. De to drepte kvinnene er mannens kone og hennes mor. Jentene som overlevde, er parets døtre.

Drapene får stor oppmerksomhet i britiske aviser fredag. «Henrettet» er overskriften til Daily Mail, som antyder at 50-åringen kan ha vært involvert i en arvestrid.

Avisa skriver imidlertid også at mannen var kjent av den britiske etterretningstjenesten, som skal ha overvåket ham da Irak-krigen begynte i 2003.

Spekulasjonene om at 50-åringen var innblandet i en familiekrangel, nevnes også av The Telegraph, som henviser til opplysninger fra fransk påtalemyndighet.

- Ekstrem råskap

Minst 15 skudd ble avfyrt på åstedet, og påtalemyndigheten mener drapene bærer preg av «ekstrem råskap». Det spekuleres på om gjerningsmennene kan være profesjonelle leiemordere, men så langt har ikke etterforskerne sagt noe om hva som kan ligge bak ugjerningen.

Bilen med de drepte familiemedlemmene ble oppdaget av en syklist ved firetiden onsdag ettermiddag. Syklisten er britisk og veteran fra det britiske flyvåpenet RAF, ifølge politiet. Flere øyenvitner har fortalt at de så en bil kjøre bort fra området i høy fart omtrent da angrepet fant sted.

Fikk ordre

Flere britiske aviser stilte fredag spørsmål ved hvorfor det tok hele åtte timer før fireåringen ble funnet liggende under sin døde mor. Fransk politi fikk spørsmål om det samme dagen i forveien.

— Vi hadde ordre om ikke å åpne dørene på bilen eller flytte på likene, forklarte Benoit Vinnemanne fra det lokale politiet.

For hvis dørene ble åpnet, kunne vinduene gå i knas - og da ville den tekniske etterforskningen bli så mye vanskeligere, fikk politifolkene høre.

sye057eb.jpg
REUTERS