Et forslag til en uttalelse skal ha beskrevet angrepet på Tremseh som et brudd på det syriske regimets forpliktelser til fredsplanen av FN-utsending Kofi Annan. Men Russland skal ha lagt ned veto mot uttalelsen, sier diplomatkilder til nyhetsbyrået AFP.

Det er ikke første gang Russland stanser FNs sikkerhetsråd i å ta affære i Syria-konflikten. Tidligere mandag sa den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov at Vesten nå nærmest driver utpressing for å få Russland til å støtte en ny Syria-resolusjon.

Medlemslandene i FNs sikkerhetsråd jobber for å komme fram til en ny resolusjon om Syria-konflikten og FN-observatørenes mandat. Russland har så langt ikke villet støtte Vestens syn på hvordan konflikten bør håndteres.

Verdenssamfunnet reagerte sterkt da de første nyhetene kom om angrepet på landsbyen Tremseh 12. juli. Syriske myndigheter hevder imidlertid hardnakket at de gjennomførte en militæroperasjon — og ikke en massakre. Bare to sivile og 37 opprørere ble drept, ifølge regimet.

Men noen aktivister har holdt på sitt og sier at over 200 mennesker, mange av dem sivile, ble brutalt drept av president Bashar al-Assads styrker torsdag. (©NTB)