Spanske myndigheter har varslet at de ikke vil tillate at det etableres en ny teltleiren på plassen Puerta del Sol i Madrid sentrum, slik det ble gjort i fjor vår. Det var her bevegelsen ble til, før den spredte seg til en rekke andre europeiske land og USA.

Marsjene som skal arrangeres lørdag, er starten på en fire dager lang protest mot usosiale budsjettkutt, finansnæringen og den skyhøye arbeidsledigheten. Aksjonen avsluttes 15. mai, nøyaktig ett år etter at protestene startet.

Siden sist gang har spanjolene fått enda mer å protestere mot: landet er i resesjon, arbeidsledigheten har steget til 24,4 prosent generelt og 52 prosent blant ungdom, og så langt i år har regjeringen kuttet budsjettet med 230 milliarder kroner.

Spanias konservative regjering har gitt bevegelsen lov til å bruke Puerta del Sol i fem timer lørdag, og i ti timer hver av de tre neste dagene. Men aktivistene må pakke sakene sine hver kveld ør klokka 22 i tråd med hva myndighetene har bestemt.

Aktivistene har imidlertid andre planer. De planlegger å avholde ett minutts stillhet på plassen ved midnatt og vil deretter vifte med hvite lommetørklær som et symbol på at de vil ha slutt på «økonomisk vold og krig».