Mangemilliardæren Bloomberg mener at det er på høy tid å skjerpe våpenlovene i USA, og annonsekampanjen tar til orde for grundigere bakgrunnssjekk av dem som vil kjøpe våpen.

— Vi kommer til å publisere annonser over hele landet. Vi skal ringe rundt. Vi forsøker å gjøre alt for å vise senatorene at det er dette folk vil ha, sier Bloomberg.

— Jeg tror knapt vi har hatt en eneste sak der folket har sagt så tydelig ifra, uten at Kongressen til slutt har forstått det og gjort det riktige, sier han.

— Dersom 90 prosent av befolkningen ønsker noe, og representantene deres stemmer imot, er det bare rett og rimelig at de må betale prisen, sier Bloomberg med klar adresse til neste års kongressvalg.

Lederen av den mektige lobbygruppen National Rifle Association, Wayne LaPierre, bare blåser av Bloombergs varslede mobilisering.

Selv ikke Bloombergs formue på over 150 milliarder kroner vil være nok til å påtvinge amerikanerne hans eget syn på dette, mener La Pierre.

— Vi har folk over alt, millioner av folk som sender oss sjekker på 5, 10 og 15 dollar for at vi skal stå opp mot denne fyren, sier NRA-lederen.

Demokratenes leder i Senatet, Harry Reid, droppet i forrige uke et lovforslag om forbud mot salg av automatrifler, Han begrunnet dette med at det var små sjanser for at den ville bli vedtatt.

Reid varslet derimot tre andre lovforslag, og det ene av dem krever skjerpet kontroll med dem som vil kjøpe våpen.

NUS06_BALI-_1214_03_3901c6k116d75de144km8000.jpg
REUTERS