— Vi er enige om å fortsette å presse på for fredssamtaler og oppmuntre partene til å sette seg ned ved forhandlingsbordet i Genève, sa Russlands president Vladimir Putin etter å ha vært i samtaler med USAs president Barack Obama i forbindelse med G8-toppmøtet i Nord-Irland mandag.

De to virket begge ukomfortable da de holdt en felles pressekonferanse etter samtalene. USA og Russland er ikke enige når det gjelder borgerkrigen i Syria, vedgikk Putin.

— Men vi har et felles mål om å få slutt på volden og forhindre at antall ofre øker videre i Syria, og om å løse problemene på en fredelig måte, deriblant gjennom samtaler i Genève, sa han.

De to landene har i fellesskap tatt initiativ til en internasjonal fredskonferanse for Syria i Genève. Men mange tviler på om den noensinne vil bli holdt, ettersom det har vært umulig å komme til enighet om betingelsene for samtalene.

Også USAs president understreket etter samtalene at en slutt på volden i Syria er et felles mål for USA og Russland.

— Vi ser ulikt på problemet, men vi har en felles interesse i å redusere volden og forhindre bruk og spredning av kjemiske våpen, sa Obama.