Det var 27 passasjerer fra alle tre skandinaviske land i bussen til reisearrangøren Vingresor da den veltet på vei inn til Alanya etter en utflukt til Taurusfjellene klokka 17.30 fredag ettermiddag, melder Expressen.

En 15 år gammel svensk gutt og en 68 år gammel dansk kvinne mistet livet, ifølge Expressen og Ekstra Bladet.

En video viser bussen som kommer til syne i høy hastighet, velter i en sving og sklir inn i en stolpe, i et lyskryss midt i rushtiden.

Itillegg er tilstanden kritisk for en 23 år gammel svensk kvinne og alvorlig forytterligere fem passasjerer, som har bruddskader og sår, sier lege MehmetAtalay til Aftonbladet.

— Nordmenn lettere skadet

Marie-AnneZachrisson, pressekontakt for Ving i Norge, opplyser at det var åtte nordmennom bord i bussen. Alle ble sendt til sykehus etter ulykken.

-Fem ble på sykehuset over natten, og tre ble skrevet ut fredag kveld, sier hun.

De fem skal ikke ha alvorlige skader.

Utenriksdepartementetkan ikke bekrefte hvor mange norske som er skadet, eller hvor alvorligtilstanden deres er lørdag morgen.

-Det er for tidlig å si. Vi har fått forskjellige tall, og har ikke fått opplystdetaljene om de skadde, sier pressevakt Frode Andersen.

Avde 27 passasjerene var 13 svenske og resten norske og danske. Ti av svenskeneble innlagt på sykehus, mens to er uskadd.

Støtte de rammede

— Vi gjør alt vi kan for å være til støtte for dem som er rammet og dem som har mistet noen. Vi har også kontakt med den norske sjømannskirken for dem som trenger noen å snakke med, og vi har vært i kontakt med SOS, sier Hallenkreutz.

Joakim Edvardsson Reimar ved det svenske utenriksdepartementet bekrefter overfor NTB at det er skadde skandinaver, men han har ingen bekreftede tall.

Han sier at det svenske konsulatet i Alanya har besøkt dem som er skadd på sykehuset, fredag, og at en representant for det svenske generalkonsulatet i Istanbul reiser til Alanya lørdag morgen.

Sjømannskirken

Sveriges honorære konsul i Alanya, Nir Sagir, sier at Tyrkias viseturistminister er på plass i byen for å ta seg av ulykken.

Vikarierende sjømannsprest ved den norske sjømannskirken i Alanya, Jakob Furuseth, sier til NTB at de ikke har oversikt over hvor mange av passasjerene som var norske, men han bekrefter at ingen norske er alvorlig skadd.

Furuseth sier at sjømannskirken er tilgjengelig for dem som trenger det. De har selv vært på sykehuset for å betjene de skandinaviske turistene.

Ukjent årsak

Hallenkreutz vet ikke noe om hvordan ulykken er skjedd eller hva årsaken var. Men det skal ikke ha dreid seg om en kollisjon med noe annet kjøretøy.

Tyrkiske medier melder om problemer med bremsene, og at bussen kan ha kjørt på rødt lys.

En video viser bussen som kommer til syne i høy hastighet, velter i en sving og sklir inn i en stolpe, i et lyskryss midt i rushtiden.

TV-bilder viser bussen på siden i en trafikkert gate i byen, mens skadde fraktes bort på bårer. Flere personer skal også ha blitt klemt fast under bussen.

Passasjerene på bussen ble fraktet til tre ulike sykehus i byen.