Lokomotivet på toget som fraktet 72 vogner fulle med råolje ble inspisert dagen før den tragiske ulykken i småbyen Lac-Megantic lørdag. Til sammen 50 mennesker er antatt omkommet etter at fire av vognene braste inn i bykjernen, eksploderte og startet en brann som det skulle ta over et døgn å slukke.

— Inspektører fra transportmyndighetene inspiserte lokomotivet dagen før hendelsen. De fant ingen avvik, sier Canadas transportminister Denis Lebel til journalister mandag kveld.

Senere samme kveld rykket brannmannskaper ut for å slukke en brann som brøt ut i en av togets motorer da det sto parkert. I morgentimene lørdag ble det da førerløse toget satt i bevegelse med kurs for Lac-Megantic.

Canadisk politi bekrefter samtidig at tallet på døde og savnede etter katastrofen er på til sammen rundt 50. På grunn av de enorme ødeleggelsene i bysenteret er det lite håp om at noen av de savnede blir funnet i live, skriver nyhetsbyrået Reuters.

På spørsmål om når myndighetene vil kunne erklære de savnede for omkommet, svarer polititalsmann Benoit Richard følgende:

— Når vi finner likene.