Også Nederland, Sverige og Danmark ventes å få føle følgene av stormen seinere mandag.

Storbritannias nasjonale værsenter Met Office har sendt ut advarsler mot fallende trær, skader på bygninger og mulige brudd på strømforsyningene.

Det ventes også betydelige forsinkelser i fly— og togtrafikken. Det ble mandag registrert stormkast med en vindhastighet på opptil 159 kilometer i timen, eller 44 meter per sekund, i det sørvestlige England og Wales. Veltede trær og knuste biler gjorde veier uframkommelige, og lokal flom sperret enkelte veier.

Ferjer

To ferjer med til sammen over 450 passasjerer tvinges mandag formiddag til å holde seg i Den engelske kanal fordi vinden hindrer dem i å gå til land. Ferjene er på vei til Dover i England.

— De er blokkert fordi Dover havn er stengt. Den ene har 398 passasjerer, den andre 65, opplyser havnekontoret i franske Calais.

— Situasjonen er under kontroll, heter det.

Veikaos

Britiske meteorologer spådde mye regn i løpet av mandag, og det advares mot lokal flom flere steder. Meteorologene ber alle som kan om å utsette reiser mandag morgen og formiddag.

Strømselskapet ERDF opplyser at minst 75.000 boliger i Frankrike er uten strøm etter at voldsomme vindkast natt til mandag veltet stolper og rev ned ledninger.

Flere motorveistrekninger i det sørvestlige England og Wales måtte mandag morgen stenges i begge retninger.

14-åring

Uværet tvang letemannskaper til å utsette letingen etter en 14 år gammel gutt som ble feid på sjøen fra en strand i East Sussex på den engelske sørkysten søndag.

— Værforholdene er helt forferdelige. Dårlig sikt gjør arbeidet ekstremt vanskelig, sa en talsperson for kystvakten.

På kvelden opplyste redningsmannskapene at letingen var avsluttet inntil videre. Søket blir trolig gjenopptatt mandag morgen, men det fryktes at gutten er omkommet.

Trafikk

To morgenfly fra Oslo til London og like mange fra Bergen er innstilt, melder Dagbladet.

På Londons største flyplass Heathrow var 130 flyavganger innstilt på grunn av kraftig vind. Også flyplassen Gatwick meldte at man ventet betydelige forstyrrelser i trafikken.

De britiske togselskapene First Capital Connect, C2C, Greater Anglia, Southern og Gatwick Express sa alle at de ikke ville begynne trafikken mandag morgen før det var trygt, og det ville tidligst være fra klokken 10 norsk tid. Forsinkelsene ville få konsekvenser også for ettermiddagsrushet.

Eurostar som driver trafikken under Den engelske kanal, varslet også delvis stopp og forsinkelser. Det samme gjaldt ferjeselskapene.

Sverige og Danmark

Sverige og Danmark vil trolig også bli rammet av høststormen. Mandag er det fare for storm i Skagerrak, Kattegat, Storebælt og Lillebælt.

Uværet vil trolig herje sørsvenske områder fra Skåne opp mot Göteborg mandag kveld. Området Halland nord for Skåne kan bli hardt rammet.

— Akkurat nå ser det ut til at Halland rammes hardest. Det er snakk om kraftige stormkast, til og med orkan i kastene, sier meteorolog Johan Groth fra værtjenesten Storm til avisa Expressen.

Ifølge avisen kan vinden bli like kraftig som under stormen Gudrun, som gjorde store skader for sju år siden. Det ventes imidlertid at de kontinuerlige vindstyrkene vil bli betydelig svakere enn kastene denne gangen.

Flere tog er allerede innstilt i perioden mandag ettermiddag til tirsdag formiddag for å unngå ulykker og tog som blir stående fast mellom stasjonene.