Kvinne terrorsiktet etter gassflaskefunn i Paris

En av de tre kvinnene som ble pågrepet i Paris denne uka, mistenkt for å ha planlagt en terroraksjon, er varetektsfengslet.

Publisert Publisert

Fransk politi under aksjonen i Boussy-Saint-Antoine nær Paris, torsdag kveld. Tre unge kvinner ble pågrepet, og en av dem ble skutt og skadd under aksjonen. Foto: CHRISTIAN HARTMANN / X90079

  • NTB
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Kvinnen er av påtalemyndigheten identifisert som 29 år gamle Ornella G. Hun ble lørdag kveld siktet for forbindelser til en terrorgruppe og drapsforsøk i regi av en organisert gruppe, opplyser fransk påtalemyndighet.

Tre kvinner ble pågrepet i Boussy-Saint-Antoine sør for Paris torsdag kveld i forbindelse med funnet av en gammel, avskiltet bil nær Notre-Dame-katedralen i Paris noen dager tidligere. De tilhørte ifølge påtalemyndigheten en celle som sto i kontakt med ledende personer i IS i Syria.

En servitør i området fattet mistanke til bilen, som sto med nødblinken på. I et av bilsetene lå en tom gassflaske, og i bagasjerommet fant politiet fem fulle gassflasker.

Det var ingen utløsermekanisme, men etterforskerne fant to flasker diesel, en fille dynket i brennbar veske samt en halvrøykt sigarett ved siden av gassflaskene.

Ifølge Molins tydet funnet på at det var gjort forsøk på å antenne gassflasken. Totalt åtte personer er pågrepet i forbindelse med saken.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Sønnen sa først at foreldrene var på tur. Så tilsto han at de lå drept i garasjen.

Nektet straffskyld da Kolltveit-drapssaken startet.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. Vil ikke forlenge avtaler om privat koronatesting

  2. TV 2s kraftige prishopp skaper reaksjoner: – Flere sier de vil si opp abonnementet

  3. Retten om kjøringen: – Kunne fått et katastrofalt resultat

  4. Går av som leder av Bergen tingrett

  5. Koronadødsfall i Bergen, smitte på sykehjem og over 90 Helse Bergen-ansatte i karantene

  6. Bertheussen ble grillet om printer og så datteren vitne fra London