Her er verdens tryggeste flyselskap

Topp ti-listen er lansert.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Ifølge nettstedet Airlineratings.com er det australske Qantas som topper listen over verdens aller tryggeste av totalt 449 flyselskaper.

Innovative innen sikkerhet

Det australske selskapet har aldri hatt en dødsulykke under vingene, en årsak alene som veier tungt i nettstedet rangeringssystem. Nettstedet skriver at selskapet er ledende innen flyindustrien med sin unge flyflåte.

— Qantas topper listen som det sikreste flyselskapet fordi det er ledende innen sikkerhetsinnovasjoner. I løpet av de siste 50 årene har de vært først eller andre ute med alle store sikkerhetsutviklinger i cockpit eller i overvåkingssystemer som ivaretar sikkerheten, sier sjefredaktør Geoffrey Thomas i Arlineratings.com til oss.

Resten av listen inn er som følger – i alfabetisk rekkefølge:

Air New Zealand

British Airways

Cathay Pacific Airways

Emirates

Etihad Airways

EVA Air, Finnair

Lufthansa

Singapore Airlines

(Listen er gjengitt med tillatelse av Airlineratings.com, og baserer seg på et syv stjerner-rangeringssystem).

riks000823146-dqKjbTyXau.jpg

SAS er blant de eneståendeThomas sier at samtlige av selskapene som når topp ti på listen er selskaper som alltid er i front når det gjelder sikkerhetsutvikling og lansering av nye fly.

— Lufthansa, Etihad, Emirates og Cathay Pacific er for eksempel lanseringsflyselskap for nye 777X, sier han.

Men han understreker at av de totalt 449 flyselskapene i verden i dager det selvfølgelig ikke slik at de som ikke når topp ti-listen ikke er bra.

— I vårt rangeringssystem har vi 153 syv-stjerners transportører og flyselskaper som Virgin Australia, SAS, KLM og Swiss er enestående, sier Thomas.

Har du et tips til reiseredaksjonen? Send oss gjerne en e-post!

Beste lavprisselskap

Norwegian er sammen med selskapene jetBlue (Amerika) og Scoot (Asia/Stillehavet) og Kulula (Midtøsten/Afrika) kåret til de beste lavprisselskapene i 2015. Thomas mener de fire selskapene står ut i sitt segment, og at de er smarte på nyskapninger og at selv om de ikke alltid tilbyr de beste prisene, så leverer de utvilsomt best verdi for pengene.

— Slike anerkjennelser betyr mye for oss og bekrefter nok en gang at kundene setter pris på våre lave priser og nye fly med gratisk internett, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian.

Nettstedet har kåret Air New Zealand til det beste flyselskapet i verden i 2015. ## 2014 – preget av store flyulykker

Mens 2013 utmerket seg som et svært trygt år uten de store flyulykkene, er 2014 et av de verste i nyere tid. Ulykkene krevde 986 menneskeliv.

— 2014 var et dårlig år med tanke på antall omkomne, men totalt var det kun 21 dødsulykker, noe som er rekordlavt, sier Thomas.

Totalt ble det ifølge Airlineratings' rapport ble det fraktet 3,3 milliarder passasjerer på 27 millioner flyvninger i fjor, noe som også er rekord.

CNN Travel skriver at det på den positive siden «bare» var 111 krasj totalt i 2014. Sist gang det var like mange var i 1927. Til tross for et dramatisk fjorår, så er flytrafikken langt tryggere i dag.

— Hvis du går tilbake 50 år var det 87 ulykker som drepte 1597 da flyselskapene bare hadde 141 millioner passasjerer - som tilsier fem prosent av dagens antall, sier Thomas.

Tre store ulykker utmerker seg:

Malaysia Airlines Flight 370 som forsvant i mars på vei fra Kuala Lumpur til Beijing med 239 om bord er fremdeles ikke funnet.

Malaysia Airlines Flight 17 fra Amsterdam til Kuala Lumpur ble skutt ned over Ukraina i juli, 298 mennesker mistet livet.

AirAsia Indonesia Flight 851 gikk ned over Java-havet I romjulen, med 162 passasjerer om bord.

Thomas mener den brede dekningen i sosiale medier har gjort folk langt mer bevisste på flyindustrien i våre dager.

— Det spesielle er jo at Malaysia Airline Flight 370 fortsatt ikke er funnet, mens MH17 var en forferdelig terrorhandling hvor det tok måneder å finne igjen likene. Den brede mediedekningen av fjorårets tragedier har helt klart gjort folk mer bevisst på flyproblemer. Så selv om flyulykker faktisk har gått ned, så dekkes hendelser, forsinkelser og ulykker enormt gjennom de sosiale medier, mener han.

Følg oss på Twitter@reisecamillaog på Instagram@reiseredaksjonen

Les også:

Dette er det frekkeste du kan gjøre om bord på et fly

Her er turistenes rareste reiseklager

Forbrukerrådet: - Ikke velg «ulydige» flyselskaper

Publisert