Ny attraksjon med vær-garanti

The Shard åpner for publikum.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

Om få dager åpnes Londons nye, høye turistattraksjon for publikum.

Begivenheten gjør at London Eye, Big Ben og alle andre kjente attraksjoner får selskap av skyskraperen The Shard, eller glasskåret på norsk, som åpner for besøk fra den 1. februar.

Vest-Europas høyeste bygning

Fra den datoen blir det anledning å ta seg opp i bygningen som blir EUs høyeste byning med sine 95 etasjer og 310 meter.

Nå vil det ikke bli mulig å komme helt til topps for besøkende, det er laget en egen utkikksplattform i 72. etasje.

The Shard er Europas høyeste bygning.

Derfra får publikum en utrolig flott utsikt over verdensmetropolen.Og eierne håper at the Shard skal bli like populær turistattraksjon som Empire State Building i New York der det er lange køer av besøkende hver eneste dag.

Men kampen om å være Europas høyeste bygning er hard. I Moskva bygges det såkalte Føderasjonstårnet, som ferdig vil måle 360 meter. Det er ikke ferdig ennå, og ligger i en klynge av skyskrapere der en annen bygning — Mercury City Tower - også ligger. Den er 339 meter høy, og slår The Shard med 29 meter!

Hotell, restaurant og leiligheter

Men The Shard er slett ikke bare en turistattraksjon, men inneholder også et 5-stjerners hotell, restauranter, butikker og leiligheter.

Gratis blir det absolutt ikke å komme opp i utkikksområdet, prisen for en enkeltbillett er satt til 25 pund (ca. 220 norske kroner), mens en barnebillett er litt billigere - 19 pund (ca 170 norske kroner).

Nå vet alle som besøker London at været kan være omskiftelig, og byen plutselig innhyllet i tykk tåke. Derfor har The Shard innført en garanti for de besøkende som går ut på at publikum får ny billett en annen dag dersom tåken gjør at det ustikten blir begrenset.

Hittil har Frankfurt Commerzbank Tower vært EUs høyeste på 259 meter.

The Shard er tegnet av italieneren Renzo Piano, som også har tegnet det nye Astrup-Fearnleymuseet i Oslo.

Verdens høyste byging, Burj Khalifa, ligger i Dubai og er 828 meter høy. Også der er utkikksplattformen et godt stykke ned i bygningen, den ligger på ca 430 meter.

Publisert: