— Her snakker vi russisk, vi har russisk mentalitet, og vi vil være i Russland, sier hun til nyhetsbyrået AFP mens russiske krigsskip ligger for anker i havnen bak henne.

Lengst nede på sørspissen av den ukrainske Krim-halvøyen har Sevastopol vært hjemhavn for den russiske marinens svartehavsflåte i 250 år og en bastion for prorussisk lojalitet siden Sovjetunionens oppløsning brøt båndene til Moskva.

I dag er byen en nøkkel i den eskalerende spenningen rundt Krim, som i de siste dagene er blitt okkupert av russiske styrker uten et skudd etter at den prorussiske ukrainske presidenten Viktor Janukovitsj ble styrtet.

Væpnede menn som myndighetene i Kiev mener støttes av Russland har tatt over regjeringsbygninger i regionen og omringet ukrainske baser, og den russiske nasjonalforsamlingen godkjente utplasseringen av styrker i Ukraina.

Velkommen

Men mens Vesten fordømmer intervensjonen på Krim, som lå under Russland fra Katarina den Stores erobring på 1700-tallet til 1954, som en uakseptabel aggresjon, er det mange i Sevastopol som ønsker russerne velkommen.

— Putin har ikke tatt noe. Russerne tar ikke over. De kommer for å redde oss, sier pensjonisten Lidia Aleksandrovna, som bærer de russiske fargene på jakkeslaget.

Rundt om i byen er det få tegn på at Sevastopol er blitt sentrum i en internasjonal storm, og væpnede soldater er ikke å se i gatene.

Atmosfæren er rolig mens familier er ute på søndagstur, og pensjonister står i grupper og sladrer. Det er langt flere russiske flagg enn ukrainske på takene.

Frykter fascister

Men frykten var utbredt da folk strevde for å forstå hva som skjedde i Kiev under det voldsomme opprøret som kostet 100 mennesker livet og førte til at president Viktor Janukovitsjs regjering ble erstattet av EU-vennlige ledere som først og fremst støttes av de ukrainsktalende regionene i vest.

Mange tror på russisk TV som jevnlig kaller demonstrantene i Kiev fascister, og dermed ser mange på den nye regjeringen som en direkte trussel mot dem selv og deres familier.

— Disse terroristene vil komme og ødelegge våre monumenter og historien om vår kamp mot fascismen, sier den tidligere ubåtmatrosen Vasilij Gradskij.

— De vil komme og brenne ned våre hus, og de har sagt at de skal henge folk for å snakke russisk, sier han videre.

Frykten for at deres språk og historiske arv skal komme under angrep har inspirert noen til å gå til aksjon selv.

Selvforsvarsgrupper

Motebutikkeieren Stanislav Nagornij, kledd opp i nystrøkne uniformsklær, sier at 5000 mennesker har på én uke meldt seg til selvforsvarsgruppen han er i.

— Når man ser at nazismen har kommet tilbake i Vest-Ukraina og nå også i Kiev, da kan man ikke bli sittende hjemme, sier han utenfor lærerskolen som er gruppas hovedkvarter.

— Jeg er bare en vanlig mann. Ingen betaler meg for å være her, sier han.

Nagornijs gruppe er ikke den eneste som hevder at byens befolkning trenger beskyttelse.

På en plass i sentrum av byen har et titall kosakker fra den russiske regionen Kuban stilt seg opp i sine irregulære uniformer og tradisjonelle hatter.

— Overalt der det er russiske brødre som trenger hjelp, kommer vi for å beskytte dem, sier Sergej Savotin.

Ikke alle i byen sier at Krim må slutte seg til Russland, men den 20 år gamle vindsurferinstruktøren Dina Toporskaja mener Krim i hvert fall må få mer selvstyre.