Angrepene pågikk torsdag, og vitner sier til AFP at luftangrepene rammet stillinger nær hovedstaden Sana, nord for Taiz og i byen Yarim. Målene skal blant annet ha vært stridsvogner tilhørende Houthi-militsen.

Det skal også ha blitt gjennomført angrep i den sørlige provinsen Lahj og mot den viktige byen Aden, hvor det gjennom natten var flere sammenstøt mellom opprørere og grupper som er lojale mot president Abd-Rabbu Mansour Hadi.

Avslutning

Den saudi-ledede militærkoalisjonen hevder at den har ødelagt opprørernes rakett— og luftstyrker, men houthiene og deres allierte kontrollerer fortsatt Sana og enkelte andre deler av landet, mens president Hadi er i eksil i Saudi-Arabia.

Tirsdag kunngjorde koalisjonen at luftkrigen i Jemen skal avsluttes og at den nå støtter en fredelig løsning på konflikten. Samtidig har Saudi-Arabia varslet nye luftangrep mot opprørerne når det ses som nødvendig.

— Houthiene bør ikke tro at vi ikke vil bruke makt for å hindre dem i å ta over Jemen med aggressive handlinger. Så det vil ikke endre seg, sier Adel al-Jubeir onsdag.

Han er Saudi-Arabias ambassadør i USA.

Krever full stans

Houthi-bevegelsen har på sin side krevd en fullstendig stans i luftangrepene som en betingelse for at man kan holde FN-sponsede fredssamtaler. Men det er fortsatt lite som tyder på at krigen i Jemen nærmer seg slutten.

Ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO) er minst 944 mennesker drept i Jemen siden 19. mars.