I opptaket, som utga seg for å være fra en telefonsamtale mellom de to lederne i 1982, diskuterte den britiske statsministeren tilsynelatende Falklandskrigen med den amerikanske presidenten og argumenterte iherdig for å straffe Argentina.

Lydbåndet ble sendt anonymt til flere nederlandske aviser i 1983, i forbindelse med valget i Storbritannia.

Det britiske punkebandet Crass har i ettertid innrømmet at det var de som sto bak spøken og som hadde klippet sammen biter av tidligere opptak av de to lederne.

Dette forsto ikke den britiske etterretningstjenesten SIS og deres amerikanske kollegaer i CIA, som arbeidet iherdig med å fastslå hvem som hadde produsert det falske opptaket. Mistanken gikk i retning Sovjetunionen eller Argentina.

Britisk etterretning var aldri i tvil om at opptaket var falskt, og de tvilte på om det var russerne som sto bak et såpass amatørmessig forsøk på å spre desinformasjon.

— SIS tviler på at dette er en sovjetisk operasjon. Det er mulig at det er en av de argentinske etterretningsorganisasjonene som står bak, eller det kan være snakk om en venstreorientert gruppe her i landet, heter det i et notat som ble sendt fra britisk UD til Thatcher.

Helt sikre på at det ikke var en KGB-operasjon var britene imidlertid ikke, men de valgte likevel å la saken ligge.

— Videre analyse ville ha krevd såpass store ressurser at ikke engang CIA følte at de var i stand til å gjøre det, heter det i et annet 30 år gammelt notat fra britisk UD.