Én person er skutt i hodet, og to politifolk er skutt i henholdsvis arm og bein i skytingen i Krystalgade i København, opplyser politiet.

BT-journalist Guro Holm Bergesen var tidligere i natt i krysset Øster Voldgade — Gothersgade, der det var et massivt politioppbud.

Leter i park

— Gothersgade mot botanisk hage er stengt av, og det ser ut til at politiet leter etter en gjerningsperson i hagen. Det er store politistyrker der. Sivile blir bedt om forlate stedet, fortalte Bergesen.

Politiet i sentrum er bevæpnet med håndvåpen og automatvåpen.

Politiet opplyser at det er farlig å oppholde seg i området. En mann som nektet å forlate stedet ble lagt i bakken av fire bevæpnede politimenn.

Ekstra Bladet meldte tidligere om en dramatisk situasjon i Øster Farimansgade, på andre side av parken. Der hadde en stor gruppe politibetjenter trukket våpen og gått i dekning bak en buss, ifølge avisen.

Flyktet til fots

Gjerningsmannen flyktet til fots fra stedet, opplyser politiet i en pressemelding natt til søndag. Det er for tidlig å si hvorvidt skyteepisoden er knyttet til angrepet på et kulturhus i København lørdag, heter det i pressemeldingen.

ked2.jpg
ELIAS DALEN

— Store politistyrker søker gjennom gatene og sjekker portrom og mulige gjemmesteder med lommelykter, sier Bergesen.Ved tretiden sirklet et helikopter over parken. En politimann på stedet sier at gjerningsmannen kan befinne seg mellom synagogen og parken.

— Dere går der på eget ansvar. Gjerningsmannen er fremdeles på frifot. Jeg ville ikke latt mine barn gå der, sier han.

Gjerningsmannen var iført svarte bukser og svarte sko, samt en lysegrå jakke med flerfargede lyse felt, ifølge politiet.

To angrep

Skuddene i Krystalgade falt ifølge pressetalsmann Steen Hansen utenfor synagogen, meldteEkstra Bladetved 1-tiden natt til søndag.

Talsmannen for det Mosaiske Trosamfund i Danmark, Dan Rosenberg Asmussen, sa kort tid senere til DR Nyheder at han var på vei til synagogen.

– Vi kan ennå ikke si noe om de skaddes tilstand, sier politiet.

Nørreport stasjon like ved åstedet i sentrum av København ble evakuert og stasjonen sperret av, melderDR.

Et bemannet militærkjøretøy er observert i nærheten av stasjonen, melder nyhetsbyrået Ritzau. Forsvaret i Danmark ønsker ikke å bekrefte at soldater er til stede i København sentrum, men henviser til politiet.

Tidligere i dag ble en mann i 40-årene drept og tre politifolk skadet under et angrep mot et debattmøte på Østerbro.

Kunstneren Lars Vilks har fortalt at hans tilstedeværelse trolig var årsaken til angrepet. Gjerningsmannen er fortsatt på frifot.

INGEN PÅGREPET: Gjerningsmannen er fremdeles på frifot etter skytedramaet.
ELIAS DALEN