Frykten for viruset er økt etter at to menn i Hongkong er døde av viruset siden desember. Begge var nylig returnert fra besøk i Kina.

TV-opptak viste mannskaper fra myndighetene som samlet døde kyllinger i plastikksekker på et av Hongkongs grossistmarkeder der viruset ble oppdaget mandag.

H7N9-viruset ble oppdaget på markedet Cheung Sha Wan mandag. Det blir nå stengt i 21 dager for å bli fullstendig desinfisert.

Hongkongs leder Leung Chun-ying antyder at innbyggerne kanskje bør revurdere praksisen med å kjøpe levende kyllinger på markeder, noe kineserne gjør for å få ferskest mulig kjøtt, spesielt til nyttårsfeiringen. Kinesisk nyttår er på fredag.

— Folk i Hongkong bør tenke over dette, sier Leung.

Men lokale selgere mener myndighetene.

— De skulle ha stoppet kyllingen på grensen til det var fastslått at de var frie for fugleinfluensa, sier en grossist til avisen South China Morning Post. Han regner med å tape 5 millioner Hongkong-dollar, nesten 4 millioner kroner.

Myndighetene opplyser til nyhetsbyrået AFP at kyllingene ikke ble stoppet på grensen fordi det ikke er anlegg der til å oppbevare dem.

FRYKTER EPIDEMI: Mannskaper fra helsevesenet samler sammen masseslaktede kyllinger på et marked i Hongkong. Det er frykt for at kyllingene er smittet av det dødelige fugleinfluensaviruset H7N9.
Reuters / NTB scanpix