Det melder det ukrainske nyhetsbyrået Interfax. Ifølge byrået åpnet soldatene fra den ukrainske nasjonalgarden ild da folkemengden forsøkte å hindre dem i å gå inn i bygningen. Noen nærmere detaljer om hendelsen er ikke oppgitt.

Et filmopptak som er gjort utenfor bygningen, viser en folkemengde som oppløses mens lyden av skudd høres.

Ifølge nyhetsbyrået AP, som hadde en fotograf på stedet, falt skuddene utenfor rådhuset i byen. Fotografen melder at to personer ble liggende ubevegelige på bakken etter skytingen.

«Regnet som okkupanter»

Skyteepisoden skjedde etter at soldater avbrøt folkeavstemningen om uavhengighet i byen, skriver AP. Separatistene øst i Ukraina vil med stor sannsynlighet kunngjøre et flertall for løsrivelse mandag. En separatistleder sier ukrainske styrker da vil bli regnet som okkupanter.

Ut over hendelsen i Krasnoarmeisk har det vært relativt få meldinger om vold i forbindelse med den kontroversielle avstemningen, men i Slavjansk brøt det ut sammenstøt rundt et TV-tårn i utkanten av byen kort tid før stemmelokalene åpnet søndag.

Zjenja Denjesj, en 20-årig student, møtte tidlig opp for å stemme i byen, men han ser ikke lyst på framtiden etter valget.

— Det kommer fortsatt til å bli krig, sier han dystert.

I nabobyen Mariupol, der det var kraftige kamper forrige uke, var det bare åtte stemmelokaler som skulle betjene en halv million velgere. Her melder internasjonale medier, blant dem BBC, om lange køer utenfor.

- Uten verdi

Norges utenriksminister Børge Brende (H) kritiserer separatistenes avstemning og framhever viktigheten av presidentvalget i Ukraina senere denne måneden.

— Avstemningen er ulovlig etter ukrainsk lov, og kan ikke regnes som legitim. Dessverre frykter jeg at avstemningen vil bidra til fortsatt uro i øst og sør i Ukraina, sier Brende.

— Det er viktig for den videre utviklingen at innbyggerne i hele Ukraina får si sin mening og stemme ved presidentvalget om to uker. Alle parter har ansvar for å bidra til at valget kan gjennomføres på en betryggende måte, sier Brende.

Den norske utenriksministeren mener separatistene og den russiske regjeringen har ansvaret for at situasjonen ikke skal forverres ytterligere. (©NTB)