Angrepene beskrives som de hardeste siden hæren gjenvant kontrollen over Damaskus i forrige måned. Ifølge opposisjonskilder er minst 40 personer drept.

Minst åtte personer er drept av granatild, som også ledsages av bombardement fra det syriske flyvåpenet.

Bydelene som er under angrep, er Kfar Souseh, Daraya, Qadam og Nahr Aisheh, opplyser innbyggere. Disse er kjent for å fungere som baser for opprørere som forsøker å velte regimet til president Bashar al-Assad.

Innbyggere melder om tung beskytning av områdene.

— Hele Damaskus rister med lyden fra granatene, sier en kvinne i Kfar Souseh.

Hun forteller også at hæren skyter med artilleri fra fjellene som omkranser Damaskus.

Opprørere tilbake

En ung aktivist opplyser at opprørere som forlot byen under hærens offensiv i juli, nå er begynt å komme tilbake.

— De dro tilbake til sine hjem eller forsvant i det grønne beltet rundt Damaskus. Nå er de tilbake, og regimet svarer med daglig granatild og bombardement med helikopter. Damaskus er i ferd med å bli preget av en krigsstemning, sier Maaz al-Shami til Reuters.

- Henrettet uten lov og dom

Det er også kommet meldinger om summariske henrettelser i forstaden Maadamiyat al-Sham. Andre skal ha blitt drept under en begravelse.

I tillegg skal man ha funnet flere titalls uidentifiserte lik i en kjeller, men opplysningene er umulige å få bekreftet.

Eksilorganisasjonen Syrian Observatory for Human Rights melder at minst 42 sivile ble drept da forstaden ble stormet av regjeringshæren.

Over 250 personer skal ha blitt drept i Syria i løpet av tirsdagen. (©NTB)