Hundrevis av mennesker er evakuert i Andalucía, der Malaga og Almeria ligger, samt i regionen Murcia, opplyste spansk redningstjeneste fredag kveld. Blant de omkomne er to barn som druknet i en bil i byen Puerto Lumbreras, melder BBC, som siterer AP.

Det kraftige regnværet førte til at veier ble stengt og stans i deler av kollektivtransporten, blant annet togtrafikken.

I Cádiz falt det bortimot 200 liter regn per kvadratmeter fredag, melder avisen El Pais. I en rekke byer og tettsteder var gatene oversvømmet av vann, og to bruer på hovedveier har rast sammen. Flere biler kunne ses flytende i flomvannet.

Redningsmannskap brukte gummibåter for å redde ofre som hadde havnet i vannet, og hundrevis av soldater er kommandert ut for å hjelpe til.

Enkelte steder måtte folk reddet av helikoptre etter at de hadde klatret opp på takene.

Enkelte landsbyer er helt isolert fra omverdenen på grunn av flommen, opplyser Elias Rendodo, som er president i provinsforsamlingen i Malaga.

Uværet, med både regn og kraftig tordenvær, er ventet å fortsette gjennom helgen. Nedbøren kommer etter at deler av Sør-Spania har opplevd tørke i månedsvis, noe som også har ført til mange skogbranner. (©NTB)