Den vil dermed komme nærmere enn mange av satellittene som går i bane rundt jorden, het det i den britiske avisen The Independent. Hadde den truffet, ville asteroiden kunnet ødelegge et område på størrelse med Stor-London.

Vitenskapsfolk sier at det ikke er noen fare for et slikt treff. Men de kan ikke helt utelukke at en annen asteroide en gang i fremtiden vil kunne treffe jorden, med katastrofale følger, selv om faren for noe slikt betegnes som liten.

— Det blir fint å kunne studere asteroiden med kikkert neste år, men det er ingen grunn til å være redd. Risikoen for at jorden senere vil bli truffet av et slikt himmellegeme er svært liten, men ikke lik null, sier Gerhard Drolshagen i den europeiske romfartsorganisasjonen ESA.

I 1908 eksploderte en asteroide med en diameter beregnet til 40 meter over Tunguska i Sibir, og ødela et område på 2000 kvadratkilometer skog. Dette er et område like stort som Stor-London, påpeker Drolshagen.

Redd for asteroider? Skriv gjerne i kommentarfeltet!

NÆRKONTAKT: Hvis asteroiden hadde truffet jorden, kunne den skapt enorme ødeleggelser. Illustrasjon: NASA/<a href="http://en.wikipedia.org/wiki/2012_DA14">Wikimedia</a>