Tilstanden «ekstremt kritisk» for ebolasmittet lege i USA

En lege som blir behandlet i USA etter å ha blitt syk av ebola i Sierra Leone er fortsatt i en «ekstremt kritisk» tilstand, opplyser sykehuset.

Publisert Publisert
  • NTB
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

44 år gamle Martin Salia ble smittet da han behandlet pasienter i Sierra Leone. Lørdag ble han fløyet til Omaha i delstaten Nebraska for behandling. Salia er selv født i det vestafrikanske landet, men er amerikansk statsborger

Han er innlagt på University of Nebraska Medical Center. Sykehuset opplyste søndagen at tilstanden hans fortsatt var ekstremt kritisk.

— Alle tilgjengelige behandlingsmetoder tas i bruk for å redde livet hans, opplyser sykehuset som er en av få medisinske fasiliteter i USA som er spesielt utpekt til å behandle ebolapasienter.

Salia er den tredje ebolapasienten som blir behandlet der. De to andre overlevde. Av de ni ebolapasientene som har fått behandling i USA før Salia ankom, er det bare liberieren Thomas Eric Duncan som har mistet livet.

I skarp kontrast har rundt 70 prosent av dem som har blitt smittet i Vest-Afrika dødd av viruset. Mer enn 5.100 personer har mistet livet av ebola i det nåværende utbruddet. Liberia, Guinea og Sierra Leone er hardest rammet.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. – Må kunne forvente at den nye fergen tåler vind og sjø

  2. Disse tiltakene bør du kjenne til om du skal ha byferie

  3. Hotel Norge evakuert etter brann i kjelleren

  4. Her lukter bunnvannet som råtne egg. Det kan bety at fjordbunnen er i ferd med å dø.

  5. Hun var sikker på at hun var republikaner. Så kom «The Crown».

  6. Kjørte inn i flere andre biler og «blåste rødt»