Ebolasmittet amerikansk kirurg landet i USA

En amerikansk kirurg som ble smittet av ebola, landet lørdag kveld i USA for behandling. Tilstanden er kritisk, opplyser sykehuset i Nebraska.

Publisert Publisert
  • NTB
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

— Pasienten ankom Nebraska i en kritisk tilstand, opplyser talsperson i University of Nebraska Medical Center, Taylor Wilson.

44 år gamle Martin Salia er den tredje smittede som behandles ved sykehuset, men skal ifølge helsepersonell være den som er hardest rammet av det dødelige viruset.

De to andre smittede ble friske.

Betaler selv

Salia er amerikansk statsborger, men er født i Sierra Leone. Lørdag var tilstanden til den ebolasmittede kirurgen stabil nok til at han kunne flys fra det ebolaherjede Sierra Leone og til USA.

Den medisinske behandlingen gjennomføres av amerikanske helsemyndigheter på oppfordring fra 44-åringens kone, som også er amerikansk statsborger.

Hun har sagt ja til å betale tilbake alle kostnader ved behandlingen, skriver talsperson i Det hvite hus, Jen Psaki, i en uttalelse.

- Godt forberedt

Amerikanske myndigheter er godt forberedt på å ta imot mannen, ifølge Psaki.

— Akkurat som vi har gjort i slike tilfeller tidligere, tar vi alle forholdsregler for å sørge for at evakueringen gjennomført på en trygg og sikker måte, at kritisk behandling blir fulgt opp underveis, og at streng isolasjon blir opprettholdt, skriver Psaki.

I alt 5.147 personer er nå bekreftet døde som følge av ebolautbruddet i Guinea, Liberia og Sierra Leone, opplyser Verdens helseorganisasjon (WHO). (©NTB)

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Bilbergeren: – Bileieren sier sjåførens kone må selge privat­bilen for å betale regningen

  2. – Vi må kanskje tappe ned bassenget for å finne årsaken

  3. Politiet: De to som var i bilen blir beskrevet som uskadet

  4. Mattilsynet: Drep flekkbåndsneglen

  5. Oppdaget fremmed mann på soverommet

  6. – Det eneste «alternativet» til tradisjonell kreftbehandling er å dø