26 år gamle Barstad ble meldt savnet da hun ikke kom hjem fra ferie i Hellas som avtalt. Siste livstegn var en tekstmelding hun sendte til sin far fredag. I meldingen skrev hun at hun skulle ta kontakt dagen etter, noe som aldri skjedde.

Men onsdag fikk Barstads familie opplysninger som tydet på at hun hadde gitt lyd fra seg også lørdag, skrev blant annet Rogalands Avis. Barstads lillebror Runar Barstad Egeland fortalte at de hadde fått beskjed om at hun forsøkte å ta kontakt med banken sin lørdag

Dette viser seg imidlertid å være feil.

— Vi ser at enkelte medier melder at Monica var i kontakt med banken lørdag. Dette er feil. Hun var i kontakt med banken sin på fredag, sier politiadvokat Anne Hølland til Aftenbladet.

- Håp

26-åringens far og hans samboer er i Hellas for å hjelpe politiet med å lete, og har blitt avhørt av politiet. Også lillebroren og moren drar nå til Hellas, der Monicas kolleger i Norwegian har opprettet et letefond, skriver Rogalands Avis.

Rogaland politidistrikt fikk onsdag opplysninger fra gresk politi om mobiltelefonbevegelsene hennes. Ifølge politiadvokat Hølland viser de foreløpige analysene at telefonen ikke har vært i bruk etter at hun sendte tekstmeldingen til faren fredag.

— Politiet går nå nøyere gjennom trafikkdatamaterialet, men det ser nå ut til at siste livstegn fra den savnede fortsatt er fredag kveld, sier Hølland.

Norsk politi har bedt greske myndigheter om informasjon som kan fortelle hvor Barstads telefon befinner seg.

Sist sett fredag

Siste kjente observasjon av Monica Barstad ble gjort på flyplassen i Aten fredag. Hun forsøkte å kjøpe flybillett hjem til Norge, men hadde ikke nok penger. Hun ble deretter observert av ansatte på flyplassen som har fortalt til Stavanger Aftenblad at hun virket forkommen, syk og engstelig.

Noen dager tidligere var hun på Kreta sammen med en norsk venninne, som senere dro hjem til Norge. Venninnen forteller at 26-åringen virket nervøs og oppførte seg spesielt.

Utenriksdepartementet og den norske ambassaden i Aten bistår familien. 26-åringen ble onsdag etterlyst med navn og bilde i Hellas.