Det er AFP som melder dette.

Angrepet skjedde i området rundt en høyskole i Santa Monica i California fredag.

To funnet i hus

To av de drepte er funnet i et hus som antas å ha vært åstedet der skyteepisoden startet. Det tredje offeret er en kvinne som ble såret da hun ble skutt i nærheten av høyskolen i Santa Monica. I tillegg meldes det om tre ofre til, gjerningsmannen kan være blant disse.

Hun døde på sykehuset, ifølge kilder for Ronald Reagan UCLA Medical Center, melder Los Angeles Times.

Mer enn én gjerningsmann?

Det er uklart om mer enn én gjerningsmann er involvert.

Politiet opplyser at de søker etter en mulig gjerningsmann i tillegg til mannen som er pågrepet. Han ble skutt av politiet og er blant de sårede, melderLos Angeles Timesfredag. TV-bilder viste senere en død kropp som kan være gjerningsmannen, ifølge AFP.

I tillegg er flere såret. Minst seks er kjørt til sykehus. Den ene av disse, kvinnen som ble skutt i en bil, døde senere.

Satt fyr på

To døde ble funnet i et hjem i nærheten av høyskolen. Alt tyder på at mannen som litt senere avfyrte flere skudd mot biler utenfor en høyskole i Santa Monica, satte fyr på boligen, ifølge politikilder.

Den antatte gjerningsmannen ble pågrepet etter at han flyktet inn i skolens bibliotek. Han ble skutt av politiet.

Politiet i Los Angeles forsøkte fredag å skaffe seg oversikt over hendelsen. Men mye tyder på at det hele startet med skyting i et hus som ligger i nærheten av høyskolen. Deretter ble dette huset påtent.

SWAT-utrustning

Et vitne som bor like ved huset sier til tv-stasjonen KTLA 5 at hun hørte skyting og sprang ut av huset. Da så hun en mann som trolig sto bak skytingen inne i huset, som nå sto i brann.

— Det var en bevæpnet mann som sto i gaten foran huset mitt, i full SWAT-utrusning, og med et belte av ammunisjon og halvautomatisk rifle, sa kvinnen.

Obama like ved

USAs president Barack Obama var i Santa Monica da skytingen fant sted, men sikkerhetspolitiet ser ingen sammenheng mellom skytingen og besøket. Det var bare 5 kilometer mellom stedet der skytingen skjedde, og der presidenten oppholdt seg, ifølge Reuters.

Skytingen skjedde flere steder ved Santa Monica College vest for Los Angeles. En polititalskvinne, Denise Joslin, sier det først kom inn meldinger om skyting mot en buss i nærheten av høyskolen. Hun sier at meldingene gikk ut på at mannen var bevæpnet med flere våpen.

LIKE VED: President Obama var bare noen kilometer unna stedet der skyteepisoden skjedde. Her er han sammen med ordføreren i Los Angeles da han kom til California fredag.
Scanpix