— Vi har tatt presidentpalasset. Bozize var ikke der, sier en av opprørskommandantene, Djouma Narkoyo, til nyhetsbyrået AFP.

François Bozize er landets president, som opprørerne har varslet at de vil styrte. Ifølge en regjeringskilde har han flyktet over en elv til nabolandet Kongo.

Opprørerne var søndag formiddag på vei mot det nasjonale kringkastingshuset, der opprørsleder Michel Djotodia planlegger å holde en radiooverført tale, ifølge opprørskommandanten Narkoyo.

Skyting i gatene

Tidligere på dagen ble det meldt om intens skyting utenfor presidentpalasset. En ansatt på et hotell i nærheten meldte også om skyting.

— Det er massevis av skyting rundt palasset og selv her jeg er, sier personen, som befant seg 300 meter unna palasset.

Det har i flere dager vært kraftige kamper mellom regjeringsstyrker og opprørere i landet. Franske soldater har i helgen rykket inn for å sikre flyplassen i Bangui. Frankrike har dessuten bedt FNs sikkerhetsråd om å innkalle til et hastemøte. Den sentralafrikanske republikk var tidligere fransk koloni, men har vært uavhengig siden 1960. Landet har i lang tid vært preget av uro.

Franskmenn

Franske myndigheter har oppfordret franske innbyggere i landet om å holde seg hjemme etter at kampene for få dager siden blusset opp igjen etter en to måneder lang våpenhvile.

Opprørsstyrken Seleka hevder at president François Bozize har brutt våpenhvileavtalen som ble inngått i januar. Avtalen innebar blant annet å integrere opprørssoldater i hæren.