— Vi ønsker å oppfordre katolske prester til å slutte å si at det verste er over når det gjelder presters mishandling av barn, og slutte å dekke over krisen, sier David Clohessy, Survivors Network of those Abused by Priests.

— Tragisk nok ligger det verste nesten sikkert foran oss, sa han og la til at sannheten om den utbredte og langvarige mishandlingen ennå ikke har nådd overflaten i de fleste land.

Organisasjonen peker på et titall kardinaler fra USA, Mexico, Honduras, Italia, Australia, Tsjekkia, Canada, Argentina og Ghana som anklages for å beskytte pedofile prester og komme med høyst støtende uttalelser.

Favoritter

Alle er blant mulige kandidater til å bli pave etter at Benedikt XVI trakk seg, og noen av dem er blant favorittene. Clohessy sier at om en av dem blir valgt, vil det virke avskrekkende på alle som vil melde fra om mishandling i kirken.

Handlinger som har ført til at kardinaler er oppført på svartelista, er kritikk av mediene for å angripe kirken og påstander om at anklagene om mishandling er overdrevet. Også forsøk på å dekke over i stedet for å anmelde misbruken fører til svartelisting.

Den italienske kardinalen Angelo Scola, som er en av de fremste favorittene, står på lista fordi han nedtonet alvoret i mishandlingen og kalte dekningen av Benedikts rolle i å dekke over skandalen, ydmykende.

Peter Turkson fra Ghana kom med for å ha sagt at det er lite misbruk i Afrika fordi de ikke tåler homofile mennesker der.

Notorisk pedofil

Den argentinske kardinalen Leonardo Sandri kom på lista fordi han offentlig forsvarte den notorisk pedofile mexicanske presten Marcial Maciel.

Oscar Rodríguez Madariaga fra Honduras nevnes fordi han var imot å melde mishandling til politiet og for å ha beskyldt amerikanske medier for å forfølge kirken.

Kardinal Tarcisio Bertone er svartelistet for å ha sagt at det vil skade prester om de ikke kan skrifte til en biskop uten å frykte for å bli avslørt, og for å ha lagt skylden for mishandlingen på at homofile har infiltrert kirken.

Tre amerikanske biskoper kom med på lista for ikke å ha beskyttet folk i menigheten mot prester de visste var mishandlere, og for å ha hindret forsøk på reform: Timothy Dolan, Donald Wuerl og Sean O'Malley..

Andre på lista er Norberto Rivera Carrera fra Mexico, George Pell fra Australia, Dominik Duka fra Tsjekkia og Marc Ouellet fra Canada.