Bygningen i Savar-distriktet huset blant annet en tekstilfabrikk. Bare første etasje var noenlunde intakt etter kollapsen, skriver Aftenposten.

Nyhetsbyrået Reutersmelder at 70 mennesker skal være drept og flere hundre skadet. De siterer M.M. Niazuddin, en sekretær i helsedepartementet i landet.

I området rundt bygningen har flere tusen mennesker samlet seg for å lete etter overlevende.

— Det ser ut som et jordskjelv, sa en av beboerne som hadde kommet seg ut av bygningen til nyhetsbyrået Reuters.

Øredøvende lyd

— Jeg var på jobb i tredje etasje da jeg plutselig hørte en øredøvende lyd, uten at jeg skjønte var det var. Jeg la på sprang og ble truffet av noe i hodet, sier Sohra Begum, arbeider på tekstilfabrikken som holder til i bygningen.

— Vi sendte inn to personer som klarte å hente ut minst 20 mennesker. De sa også at mellom 100-150 mennesker er såret, og 50 er døde i den etasjen de kom seg frem til, sier Mohammad Humayun, en av sjefene på tekstilfabrikken til nyhetsbyråetAssociated Press.

Politisjef M. Asaduzzaman sier at brannmannskaper og soldater arbeider seg innover i ruinene på leting etter folk som er innesperret. Han sier minst 100 mennesker ikke har kommet seg ut, skriver Aftenposten.

- Ignorerte advarsel

Asaduzzaman sier også at fabrikkeieren ser ut til å ha ignorert en advarsel mot å slippe folk inn i bygningen etter at det dagen før ble oppdaget en sprekk i veggen.

Det er ikke uvanlig at bygninger kollapser i Bangladesh, siden mange bygninger ikke oppfyller sikkerhetskravene. Over 70 mennesker mistet livet da en tekstilfabrikk kollapset i 2005, og i fjor omkom 112 mennesker i en brann i en tekstilfabrikk utenfor Dhaka.

Bangladesh har omtrent 4000 tekstilfabrikker og eksporterer klær og tekstiler til vestlige distributører. Tekstilfabrikken som brant i fjor laget tøy for kjente merker som Wal-Mart og Disney.