— Antall mennesker som er drept eller såret er nå mer enn 100, sier justisminister Sadullah Ergin.

To bilbomber eksploderte ved rådhuset og postkontoret i byen, ifølge myndighetene. TV-bilder fra byen viser knuste vinduer og røyk. Det er foreløpig uvisst hvem som er ansvarlig for angrepet.

Syrisk eller kurdisk?

Statsminister Tayyip Erdogan sier angrepene kan være knyttet til konflikten i Syria eller fredsprosessen med kurdiske opprørere.

— Vi går igjennom en spent tid. Vi har startet en ny æra, prosessen for å finne en løsning på det kurdiske spørsmålet. De som ikke kan tåle den nye æraen, kan ty til slike handlinger, sa Erdogan til nasjonalt fjernsyn.

— Et annet sensitivt spørsmål er at Hatay-provinsen ligger på grensen til Syria. Disse handlingene kan ha blitt utført for å provosere, fortsatte han.

Utenriksminister Ahmet Davutoglu var på sin side raskt ute med å knytte angrepene til internasjonale forsøk på å løse konflikten i nabolandet Syria. Han advarte mot å utfordre Tyrkia.

— Våre sikkerhetsstyrker er rede til å ta de steg som er nødvendige, sier Tyrkias utenriksminister Ahmet Davutoglu.

Flyktninger og opprørere

Reyhanli er en by med om lag 60.000 innbyggere og ligger i et område der mange syriske flyktninger oppholder seg.

Tyrkia har støttet opprøret mot Syrias president Bashar al-Assad og har gitt ly ikke bare til sivile flyktninger, men også til opprørere. Fra tid til annen har det også vært voldshendelser på tyrkisk side av grensen.

I februar ble 14 mennesker drept da en minibuss gikk i lufta ved en grenseovergang. Syrisk opposisjon hevdet at angrepet var rettet mot en av deres delegasjoner.

I oktober ble fem tyrkiske sivile drept da en granat, skutt fra syrisk side av grensen, traff huset deres. Den tyrkiske hæren besvarte ilden over grensen.