Blant de døde var det syv jenter, seks gutter og fire lærere, opplyser myndighetene i landet. Også to personer som deltok i slukningsarbeidet, omkom i brannen mandag, opplyser innenriksdepartementet

Ytterligere 17 personer ble skadd, flesteparten av dem brannmenn.

Utenlandske

Fire av de omkomne barna er spanske, opplyser en talsperson for utenriksdepartementet i Madrid.

En kilde i det qatarske innenriksdepartementet sier at ingen av de omkomne er fra Qatar. Det bor mange utlendinger i den lille golfstaten, som henter mye av sine inntekter fra olje— og gassektoren.

Brannen på kjøpesenteret Villagio, som ligger på vestkanten av byen, skal ha oppstått i en lekeavdeling. Trappen som ledet til avdelingen, raste sammen, opplyser innenriksminister Abdullah bin Nasser Al-Thani.

Vanskelig redningsarbeid

Ministeren forteller også at brannmannskaper måtte ta seg gjennom taket for å nå frem til området hvor barna var blitt sperret inne. Kraftig røyk og høy temperatur gjorde redningsarbeidet svært vanskelig.

— Det virker ikke som om det var noen brannalarm eller sprinkleranlegg på senteret, sier en slektning av en toåring som omkom, til nyhetsbyrået Reuters.

Senteret åpnet i 2006 og huser blant annet også et hotell, en kino, et fornøyelsesområde og en kanal med gondoler som skal minne om Venezia.