— Vi er i ferd med å evaluere våre feil, sier Medelci til TV 2.

Han understreker samtidig at algeriske myndigheter lyktes med operasjonen som førte til at terroraksjonen ble stanset.

— Ord alene kan ikke løse problemet. Handling må også til. Handlingen var målbevisst, vi har hatt altfor mange dødsfall i landet vårt de siste årene, sier Medelci.

- Selvsagt er det trygt

Utenriksministeren håper terroraksjonen ikke vil skremme utlendinger fra å jobbe i Algerie.

— De som er aktive i Algerie, har gitt klart uttrykk for at de vil fortsette å jobbe i Algerie og at det er den beste måten å svare terroristene på, sier Medelci.

På spørsmål om det er trygt å arbeide i Algerie, svarer ministeren «selvsagt».

Nærmere 40 gisler ble drept i terroraksjonen mot gassanlegget i In Aménas. Fire norske Statoil-ansatte er bekreftet drept, mens én fortsatt er savnet.

Ber om svar

Ledelsen i Statoil gjør det klart at de har stilt Algerie spørsmål om terroraksjonen som de forventer å få svar på.

— Det vil være viktig for Statoil og alle selskaper å få klarlagt alle forhold, sa fungerende landsjef for Algerie Rolf Magne Larsen da han møtte pressen i Alger lørdag.

Det var en preget landsjef som svarte på spørsmål kort tid etter at den fjerde Statoil-ansatte var bekreftet død.

— Nå prøver vi å støtte hverandre så godt vi kan og tenker på familiene til de berørte. Vi tenker også på andre mennesker fra andre nasjoner og land og selskaper som har vært på arbeid her, sa Larsen ifølge NRK.

For tiden er alle norske og utenlandske Statoil-ansatte trukket ut av Algerie. Statoil vil snakke med de ansatte før de eventuelt reiser tilbake.