Sadr er blant de mest innflytelsesrike religiøse og politiske skikkelsene i Irak, selv om han ikke er formelt en del av regimet. Sadr har tidligere krevd at Malikis regjering får nye ansikter, men som en av Maliki-regjeringens sterkeste støttespillere har han ikke tatt til orde for at statsministeren går av.

Mandag kveld melder nyhetsportalen Sumeria News ifølge nyhetsbyrået DPA at Sadr ber Maliki trekke seg tilbake og ikke stille til nyvalg. Det skjer dagen før Iraks nasjonalforsamling tirsdag skal samles, trolig for å ta stilling til hvordan regjeringen skal se ut etter valget i slutten av april. Fram til nå har Maliki ikke klart å få på plass en ny regjering, ettersom han mangler flertall i nasjonalforsamlingen.

Sadr har tusenvis av støttespillere blant landets sjiamuslimer og hans Mahdi-milits kjempet i årevis etter 2003 mot USAs invasjonsstyrker. Militsen er offisielt avvæpnet med krigere som er lojale mot Sadr kjemper nå mot de sunnimuslimske opprørerne som har erobret store deler av Irak.

Sadr trakk seg offisielt ut av politikken i februar i år da han løste opp sitt politiske parti og stilte seg bak Maliki.