Situasjonen til den mektige tanten til Kim har vært gjenstand for spekulasjoner etter at mannen hennes ble henrettet i forrige uke.

— Etter det jeg vet, fikk Kim Kyong-Hui behandling for en hjertesykdom og hun kom tilbake til landet i forrige måned, sier en diplomatisk kilde til nyhetsbyrået Yonhap.

Kilden sier ikke noe hvor hun fikk behandling, men hun har ved flere anledninger tidligere vært i Singapore.

Tanten til Nord-Koreas leder ser ut til å ha bevart sin maktbasis etter utrenskningen og henrettelsen av sin ektemann. Kim Kyoung-hui er søster til Kims far Kim Jong-il og datter av Nord-Koreas første leder Kim Sung-il.

Kim Kyoung-huis mann, Jang Song-Thaek, som var den mektige nummer to i det nordkoreanske hierarkiet, ble fjernet fra sine stillinger for en uke siden og dømt til døden og henrettet.

Jang ble beskyldt for å ha konspirert for å styrte regimet og ta makten selv. Utrenskningen var den største omveltningen i Nord-Korea siden Kim tok over.

Jang spilte en nøkkelrolle for å befeste den unge Kims stilling, men tydeligvis følte Kim en stigende irritasjon over onkelens makt.

Jang og kona Kim har i mange år vært ansett for å være det øverste maktparet i landet. Men 67 år gamle Kim har vært mindre synlig det siste året, og det har vært meldt at hun har vært syk.