Airbnb gjør seg klar for børsen

Utleieportalen Airbnb som planlegger å gå på børsen neste år, opplyser at de hadde over en milliard dollar i omsetning siste kvartal.

Publisert Publisert

FORBUD: Utsikt over Manhattan mot Empire State Building i solnedgang. New York i USA er blant mange byer som forsøker å stoppe utleie av Airbnb-leiligheter. Mange av borettslagene i byen har forbud mot slik utleie. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Tredje kvartal i 2018 er vårt sterkeste kvartal i selskapets historie, og første gang Airbnb passerte over i milliard dollar i omsetning, opplyser selskapet til AFP.

Det San Francisco-baserte selskapet er de største i verden på den digitale markedsplassen der man kan søke opp leiligheter og boliger over hele verden som man kan leie for overnatting.

Nå planlegger de å gå på børsen i 2019, og verdien skal være vurdert til 30 milliarder dollar. Over 400 millioner gjester har overnattet ved hjelp av Airbnbs tjenester, opplyser selskapet.

Selskapet er stadig i hardt vær, særlig med myndigheter i større byer. Utleierne konkurrerer med hoteller om turistene samtidig som de slipper unna regler om sikkerhet og andre reguleringer. Noen hevder denne formen for utleie driver boligprisene opp, og samtidig kan det være utleiere som unnlater å betale skatt.

Publisert