Ber McCain angripe Obama

Negativ mediedekning under finanskrisen og dårlige meningsmålinger har fått republikanske ledere til å be John McCain legge an en tøffere tone mot Barack Obama fram mot valget.

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 14 år gammel

Meningsmålinger har vist at Obama vinner terreng i viktige delstater, blant annet Florida, Pennsylvania og flere vippestater i vest. Flere republikanske ledere på delstatsnivå sier nå at McCains valgkamp må bli mer aggressiv og angripe Obamas svakheter, skriver det politiske nyhetsmagasinet Politico.

Blant annet sier den republikanske partilederen i Tennessee Robin Smith at «folk trenger å se en gladiator som er villig til å forsvare akkurat det han står for».

Skandalepastor Republikanske ledere sier til Politico at de mener angrep på Obamas bånd til den omstridte pastoren Jeremiah Wright og den skandaleombruste forretningsmannen Tony Rezko må komme bedre fram. Dette kan være med på vinne velgere, tror de.

Murray Clark, leder i Det republikanske parti i Indiana, er blant dem som ivrer for at Obamas «problematiske forbindelser» skal trekkes mer fram.

– Jeg tror dette kommer til å komme opp i Indiana igjen, og de påvirker den gjennomsnittlige velger i Indiana, sier han.

Feiltrinn Samtidig er det liten tvil om at McCain selv har skylden for den dårlige oppslutningen, ifølge Politico.

Magasinet omtaler blant annet McCains forsøk på å løse finanskrisen som katastrofalt. Han kastet seg inn i forhandlingene om den foreslåtte krisepakken, men forsøket på å skape enighet kom sent og virket halvhjertet. Dessuten ignorerte mange republikanere hans oppfordring om å stemme for forslaget.

Også hans valg av Sarah Palin som visepresidentkandidat omtales nå som et problem. Det trekker oppmerksomheten bort fra andre sider av valgkampen, og viktige rådgivere skal nå være opptatt med å hindre at hun dummer seg ut i debatten mot demokratenes visepresidentkandidat Joe Biden.

Hvem tror du vinner presidentvalget? Si din mening her.

Publisert