Politiet undersøker om lege ga Prince medisiner

Minneapolis: Etterforskere undersøker om en lege var til stede da artisten Prince fikk et illebefinnende en uke før han døde, ifølge en politikilde.

I ENGLAND: Superstjernen Prince døde 21. april. Her er han fotografert under en konsert i England i 2011. Foto: Olivia Harris / Reuters / NTB scanpix.

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Kilden opplyser til nyhetsbyrået AP at etterforskere ønsker å få brakt på det rene hvorvidt Prince døde av en overdose, og at de undersøker hvilke legemidler han hadde hjemme hos seg. I tillegg ønsker politiet å vite om det var en lege sammen med Prince om bord på flyet som måtte nødlande i Illinois under en uke før artisten døde.

Prince ble ifølge kilden funnet bevisstløs på flyet, og ble behandlet av ambulansepersonell mens flyet sto på rullebanen på flyplassen i byen Moline.

Artisten skal ha fått en injeksjon med legemiddelet Narcan av ambulansepersonellet, et stoff som ofte brukes ved mistanke om overdose av opioider.

Episoden med nødlandingen ble avdramatisert av medarbeidere av Prince som opplyste at han hadde influensa. Dagen etter holdt Prince en konsert og forsikret fansen om at formen var fin.

Fant reseptbelagt medisin

Prince ble funnet død i heisen i hjemmet sitt utenfor Minneapolis 21. april. AP har også snakket med en annen politikilde, som opplyser at det ble funnet reseptbelagte medisiner hjemme hos artisten denne kvelden.

Obduksjonsrapporten etter dødsfallet er ennå ikke klar, og politiet har antydet at det kan ta flere uker.

Lege dømt

Dersom det viser seg at reseptbelagte medisiner kan knyttes til dødsfallet, er det klare paralleller til dødsfallene til andre celebriteter som Michael Jackson og Elvis Presley.

I kjølvannet av at Michael Jackson døde i 2009, ble legen Conrad Murray dømt for uaktsomt drap. Jackson døde av en overdose medikamenter, hovedsakelig anestesimiddelet propofol og det beroligende middelet lorazepam.

I oktober i 2013 ble legen satt fri igjen, etter å ha sonet halvparten av den fire år lange dommen.

Gift to ganger

Prince og bandet Revolution slo gjennom med albumet «1999» i 1982, og han har opp gjennom karrieren solgt over 100 millioner plater.

Han har vunnet syv Grammy-priser og fikk også Oscar for «Purple Rain», tittellåten til filmen med samme navn i 1985.

Artisten var gift to ganger, først med danserinnen Mayte Garcia, som han fikk en sønn med i 1996. Sønnen var født med en sjelden genetisk defekt og døde etter en uke. I 1999 skilte paret seg. Prince ble 57 år gammel.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Prince bisatt i privat seremoni

  2. Politiet: - Prince hadde ingen synlige skader

  3. Når duene griner

  4. Jo, Prince er fortsatt konge

  5. Da Prince spilte i Bergen

BT anbefaler

– Jeg har alltid vært god på å snu ting

Morten Røssland er klar og tydelig: Han er bergenser, og bergensere som sier de ikke vil trene Brann, lyver.

LES SAKEN